Saša Obradović (©Euroleague)
Saša Obradović (©Euroleague)

U Francuskoj se pita jedan tim: Saša Obradović sa Monakom odbranio naslov

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 23:03

"Kneževići" slavili više nego ubedljvo protiv Pariza (76:115) i uzeli duplu krunu

Svaka čast ekipi Pariza za ovu sezonu. Osvojili su Evrokup, obezbedili igranje Evrolige dogodine, ušli i u finale francuskog prvenstva, ali preko Monaka nisu mogli. Ekipa koju sa klupe predvodi naš stručnjak Saša Obradović je večeras slavila sa više nego ubedljivih 76:115 i tako odbranila šampionski naslov. Ujedno i zaokružila duplu krunu u domaćim okvirima.

Uspeo je tim iz prestonice da uzme jedan meč u seriji, ali za više od toga nije imao snage, a ni kvaliteta. Drugu godinu zaredom "kneževići" su neprikosnoveni vladari Francuske. Do ključnog trijumfa ih je predvodio ko drugi do Majk Džejms sa 27 poena, dok je četiri poena manje uknjižio Eli Okobo. Sjajan je bio i centar Mam Žaite (14p.) kao i Džordan Lojd (12p.).

Izabrane vesti

Džejms je zavredeo zvanje najkorisnijeg igrača, posle one u Evroligi druge u ovoj takmičarskoj godini koja je za njega po svemu bila posebna. I statisitički ga učinili najboljim košarkašem na tlu Starog kontinenta.

U redovima Parižana koji su već posle uvodne deonice bili u zaostataku od skoro 20 poena, najefikasniji je bio Mikael Jantunen sa 12 poena koliko su postigli još Ti Džej Šorts i Kolin Malkom. Nadir Hifi i Džastin Simon su brojali do 11.

O samom meču nema šta mnogo da se kaže. Gost je od samog starta preuzeo inicijativu i do poluvremena već imao 26 poena prednosti. Tu je već sve bilo jasno, a do kraja meča je u mirnom ritmu došao do pobede.



tagovi

KK ParizKK MonakoSaša ObradovićFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara