""
""

U čast Duška Duleta Tošića: Memorijalni turnir u basketu

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.15. | 08:07

Takmičenju će prisustvovati 16 ekipa, podeljenih u četiri grupe

Memorijalni basket turnir „Duško Dule Tošić“, koji će ove godine biti održani po drugi put, startuje u subotu od 16 časova na otvorenim terenima OŠ „Braća Jerković“ (iza hale FMP u Železniku). Ovaj turnir organizuje se sa željom da se podstakne sportski duh i druženje i sačuva uspomena na vrline koje su Duleta krasile, kroz sport koji je najviše voleo. Takmičenju će prisustvovati 16 ekipa, podeljenih u četiri grupe.

Izabrane vesti

Uvek zajedno!

KO JE DULE?

Rođen je 30.05.1988. u Beogradu i od ranog detinjstva bio posvećen košarci. U sedmoj godini, pre nego što je pošao u školu, počeli su njegovi prvi košarkaški koraci u školi košarke FMP-a. Ljubav prema tom plemenitom sportu usadila se u njega zauvek.

U ekipi FMP-a, pored škole košarke prošao je i selekcije mlaĎih pionira i pionira (1995.-2003.). Nakon toga prelazi u ekipu KK Umke i stiče punu afirmaciju kao bek šuter sa trenerom Miletom Radakovićem. U toj selekciji, koju je krasio timski duh, pored ličnog napretka stiče i drugare za ceo život.

U leto 2005. godine prelazi u ekipu KK Cerak, gde sazreva kao igrač uz trenera Davora Ristovića. Naporni treninzi i zalaganje doveli su do rezultata te generacije u KK Cerak.

Prvi od velikih uspeha dešava se na međunarodnom turniru u Londonu, gde su učestvovale i reprezentativne selekcije pojedinih zemalja. Ekipa KK Cerak osvaja turnir pobedom nad izuzetno jakom ekipom koledža Barking Abbey iz Londona.

Naredne godine 2006. ista selekcija KK Cerak uspeva da osvoji prvenstvo Beograda pobedivši Zemun u polufinalu i Alimenti Basket u finalu završnog turnira.

Nakon tog uspeha nižu se uspesi kako na domaćim tako i na međunarodnim turnirima u Španiji i Italiji.

Ta generacija je sve do seniorske selekcije imala veliki respekt kod protivničkih ekipa, a Dule je ostao veran svojim šuterskim akcijama i svom dresu sa brojem 11.

Ono što je karakteristično za sve selekcije u kojima je Dule igrao je izuzetno prijateljstvo među saigračima, koje se prenosilo i van terena.

Pored stalnih i napornih treninga diplomirao je na Ekonomskom Fakultetu u Beogradu i priveo kraju master studije sa najvišim prosekom.

Nakon odluke da okonča igračku karijeru nije odustao od košarke. Za Duleta košarka nije bila samo sport koji je trenirao nego stil ţivota kojim je ţiveo.

Početak njegove trenerske karijere počinje u klubu u kome je imao najviše uspeha, KK Cerak. Iako strastveni partizanovac, sa velikom radošću preuzima školu košarke u KK Crvena Zvezda 2012. godine. Sve vrline ovoga sporta ali i drugarstva i zajedničkog duha prenosi na svoje klince kako je zvao generaciju koju je vodio.

Napustio nas je 10.09.2013. godine u svojoj 25 godini života, ali njegova posvećenost i ljubav prema porodici, prijateljima i košarci nas nikad neće napustiti!


tagovi

SrbijaMemorijalni turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara