"Tresač i Stamenković"
"Tresač i Stamenković"

U Bugarskoj svako svakog može da pobedi i igra se na jednu loptu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.07.14. | 21:52

Đorđe Tresač i Peđa Stamenković pokazali su se u Černo Moru i sada čekaju produžetak saradnje ili selidbu u novi klub

Tresač i StamenkovićIza Đorđa Tresača i Peđe Stamenkovića ostala je više nego uspešna sezona u bugarskom Černo Moru. Ekipa na početku takmičarske godine nije imala velike ambicije, ali iz utakmice u utakmicu apetiti su rasli.
Sklopile su se kockice, raspoloženje u timu je bilo na visokom nivou i rezultati su polako počeli da dolaze“, kaže Đorđe Tresač i dodaje. „Igrali smo na dva fronta, prvenstvo i kup, gde smo ušli u finale. Zlatna medalja nam je izmakla u poslednjim trenucima susreta sa Levskim. Svi su ih proglašavali za favorite, po budžetu, stogodišnjici kluba, ali smo se borili do poslednje sekunde i izgubili sa dva poena razlike“.

Dobri ste bili i u plej ofu, ali ste za malo ispustili drugo mesto u ligaškom delu.
„Podbacili smo u poslednjih pet kola tako da smo morali da igramo polufinale sa Lukoilom, a ne sa Balkanom. Lukoil nam nikako nije odgovarao, zna se da su 12 godina za redom bili šampioni države, ali smo uspeli da dobijemo jedan meč. Na kraju smo igrali za treće mesto sa Balkanom, pobedili smo sa 2:0 i osvojili bronzu. Uzeli smo dve medalje što je veliki uspeh za klub“.

Izabrane vesti

Peđa Stamenković i ti ste sa određenim predrasudama otišli u Bugarsku.
„U ligi postoji šest ravnopravnih timova, gde svako može da trijumfuje i igra se na jednu loptu. Ipak, košarka je malo drugačija, do izražaja dolazi individualni kvalitet igrača, ima puno Amerikanaca, dok smo mi napravili srpsko-bugarsku kombinaciju koja se pokazala kao dobra. Svaki tim može da angažuje četvoricu stranaca, za svakog sledećeg plaća se kotizacija“.

Koliko je realno da produžite saradnju sa dosadašnjim klubom?
Ispoštovani smo maksimalno, ali smo sve dobro zaslužili na parketu. Sad se u celu priču uključila politika koja odeđuje visinu budžeta, ostaje da se vidi da li ćemo produžiti saradnju ili promeniti ekipu. Biće i drugih ponuda jer smo stvarno odigrali na zavidnom nivou“.

Lukoil i Levski su ubedljivo najkvalitetniji timovi.
Sa njima mora da se igra sa maksimalnim učinkom, mada moram priznati da imaju naklonost sudija i svojevrsnu zaštitu. Evo, Levski će sad igrati ABA, ali i kvalifikacije za Evroligu, što znači da će oformiti jak kolektiv. Novi momenat su problemi sa finansijama, pa ostaje da se vidi šta će biti sa Levskim“.

Da li su bugarska i srpska liga slične po kvalitetu?
Mislim da u Bugarskoj ima više jakih individualaca, ipak tu smo negde, jer bugarska liga ima devet ekipa, igra se trokružno, pa zatim plej of. Srbija je poznata po kvalitetnim igračima koji su oslonac u mnogim inostranim timovima“, zaključio je Tresač koji se nalazi na radnom odmoru u Srbiji.

(Tekst i foto: Đurđe Mečanin) 


tagovi

Peđa StamenkovićKK LukoilĐorđe Tresač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara