Tužna vest za crno-bele: Preminuo deseti najbolji strelac u istoriji Partizana

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.09.21. | 12:24

Srce Bobana Petrovića prestalo da kuca u Južnoj Africi

Tužna vest za poklonike crno-bele boje. Prestalo je da kuca srce Bobana Petrovića, čuvenog košarkaša Partizana i bivšeg reprezentativca Jugoslavije.

Vest je potvrdio klub iz Humske 1, obavestivši javnost da je Petrović preminuo u Južnoafričkoj Republici, gde je nedavno pretrpeo saobraćajnu nesreću. Minule dane je proveo u bolnici boreći se za život, međutim, najznačajniju utakmicu nije dobio.

Izabrane vesti

Na poziciji krilnog centra Petrović je igrao za Parni valjak od 1976. do 1985, u tom periodu bio je jedan od najboljih igrača crno-belih. Doprineo je osvajanju dva Kupa Radivoja Koraća (1978, 1979.), dve titule prvaka tadašnje Jugoslavije (1979, 1981) i jedan nacionalni kup (1979.) Za Partizan je dao 3.618 poena na 273 takmice i po tome je deseti najboji strelac u istoriji kluba.

Boban Petrović je bio i član reprezentacije Jugoslavije na Prvenstvu Evrope i okitio se srebrnom medaljom, dok je narednog leta na Svetskom prvenstvu doprineo osvajanju bronzanog odličja.

Osim za Partizan, igrao je za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt.

Vreme i mesto komemoracije kao i sahrane Bobana Petrovića biće objavljeni naknadno.


tagovi

KK PartizanBoban PetrovićABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara