Darijus Tompson (©Starsport)
Darijus Tompson (©Starsport)

Turski mediji tvrde, Fenerbahče otvorio pregovore sa rukijem godine u Evroligi

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.06.23. | 13:54

Darijus Tompson bi od naredne sezone mogao da brani boje istanbulskog kluba

Okrenuo je Anadolu Efes polufinalnu seriju sa Fenerbahčeom, vodiće se velika borba za plasman u finale, a oba tima uveliko razmišljaju i o narednoj sezoni. Dok Pivari još nisu obelodanili ko će naslediti trenera Ergina Atamana, Kanarinci ne moraju da lome glavu o tome ko će voditi ekipu, pa su potpuno okrenuti krojenju tima.

Tako su se pojavile informacije da je Fener u pregovorima sa plejmejkerom Baskonije, Darijusom Tompsonom. Amerikanac je ove sezone debitovao u Evroligi i pružao je briljantne partije, te je uvršten i u drugu petorku takmičenja, a Unija igrača (ELPA) proglasila ga je i najboljim novajlijom.

Izabrane vesti

Sasvim je jasno zašto je klub iz Istanbula zainteresovan bivšeg košarkaša Lokomotive Kubanj, koji je kao ruki bio najbolji asistent elitnog takmičenja sa prosekom od 6,7 završnih dodavanja po meču. Novinar portala Sports Digitale, Jagiz Sabancuoglu tvrdi i da su pregovori dve strane o dvogodišnjem ugovoru otvoreni i da se kreću u dobrom smeru.

Već neko vreme se šuška o mogućoj saradnji američkog plejmejkera i Fenerbahčea, ali da bi on promenio sredinu, na račun Baskonije moraće da legne između 550.000 i 600.000 evra. Toliko iznosi otpusna klauzula u ugovoru 28-godišnjeg košarkaša.

Tompson je u sezoni 2022/23 beležio 12,6 poena i prosečan indeks korisnosti 17,1 u Evroligi, dok je u Španiji bio na proseku od 10,4 poena i 6,1 asistencije.


tagovi

Darijus TompsonBaskonijaKK FenerbahčeKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara