Savo Drezgić (©FIBA Basketball)
Savo Drezgić (©FIBA Basketball)

Turbo Savo ubacio 29 poena i razbio Letoniju!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 22:00

Nova pobeda srpskih juniora u Tampereu

Počeli smo pobedom u teškoj utakmici sa Italijanima, nastavili smo i drugom reckom na startu Evropskog prvenstva za juniore! Srpski košarkaši nadigrali su Letoniju rezultatom 93:82 (24:24, 28:25, 21:11, 20:22) i došli na prag overavanja prve pozicije pred nastavak takmičenja.

Najbolju utakmicu u reprezentativnom dresu odigrao je Savo Drezgić sa 29 poena! Eksplodirao je doskorašnji plejmejker Partizan Mozzart Beta i naneo Letoniji i drugi poraz u grupi. Drezgić je odigrao jako stabilno, koncentrisano i smireno, a za 24 minuta imao je 11/16 iz igre, odnosno 3/6 za tri, uz još četiri skoka, dve asistencije i pet ukradenih lopti za konačni indeks korisnosti 31.

Izabrane vesti

Zanimljivo, jedini dvocifreni pored talentovanog Drezgića bio je još jedan Partizanov si, Aleksa Dimitrijević. On je za 21 minut imao 15 poena, šest skokova, te po dve asistencije i ukradene lopte, uz jednu blokadu. Andrej Kostić nije imao svoju utakmicu pa je ubacio pet poena (2/10 iz igre, 1/7 za tri), Mitar Bošnjaković je dopisao osam (3/10 iz igre), a Miloš Šojić devet poena uz sedam uhvaćenih lopti. Kod Letonije Rolands Šulc ubacio je 20 poena (9/15 iz igre, 2/8 za tri), dok je Kristers Škrinda imao 14 poena i 10 skokova.

Letonija se pokazala kao solidan rival, ali pre svega dobra provera pred mnogo bitnije utakmice u nastavku takmičenja. Duel je bio neizvestan samo tokom prve četvrtine, već u narednih deset minuta uspostavili smo stabilnost u obe faze i preuzeli vođstvo koje više nismo ispuštali do kraja. Presudna je ponovo bila treća deonica koju smo odigrali pre svega jako dobro u odbrani jer smo protivniku dozvolili samo 11 poena. Tada je razlika postala dvocifrena i stabilno se zadržala u tom okviru do poslednjeg zvuka sirene. Istina, ponovo smo imali problema sa šuterskom formom, jer smo bili na ispod 45 odsto iz igre (34/76) i 26 odsto za tri (7/27), ali dobro je što i u tim okolnostima uspevamo da dobijamo skoro rutinski.

Poslednji meč grupne faze Srbija igra u ponedeljak od 15 časova protiv Izraela i to je duel za sigurno prvo mesto na tabeli.




tagovi

juniorska košarkaška reprezentacija SrbijeSavo DrezgićAleksa Dimitrijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara