Strahinja Stojačić (Reuters)
Strahinja Stojačić (Reuters)

Tučeš Amere, a odzvanja 'Jutro je': Imaće košarkaši priliku da se sami osvete

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.07.24. | 23:42

Kaže Strahinja Stojačić nakon ubedljivog trijumfa nad Sjedinjenim Američkim Državama

Dominacija! U tom maniru odigrali su basketaši Srbije premijerni meč na Olimpijskim igrama momentalno iskoristivši priliku da potvrde epitet višestrukog svetskog šampiona. Pred Strahinjom Stojačićem, Dejanom Majstorovićem, Markom Brankovićem i Mihailom Vasićem nastradali su Amerikanci, stare mušterije iz finala Svetskog prvenstva.

Dok je Srbija autoritativno gazila ka pobedi, u pozadini se dalo čuti čuveni turbo-folk hit Nade Topčagić "Jutro je", isti onaj uz čiju pratnju je Zlatan Ibrahimović svojevremeno izlazio na pozornicu festivala u San Remu.

Izabrane vesti

"Jutro je naša, klupska pesma već tri, četiri godine i to se zna", rekao je Strahinja Stojačić nakon velike pobede, pa pričao i o protivniku: "Prvi basket. Znaš da će biti teško i napeto. Repriza finala Svetskog prvenstva. Olakšavajuća je okolnost što smo imali Amerikance na početku jer smo imali deset, 12 dana samo o njima da razmipšljamo. Znali smo šta će raditi, ispoštovali smo sve što se napadačke igre tiče i dobar meč je iza nas."

Ogromnu podršku imali su basketaši od kojih se objektivno do kraja turnira očekuje medalja i to ona najsjajnija.

"Neverovatno! Mislim da nas nikad nije gledalo ovoliko ljudi. Hvala ostalim sportistima. Izdvojili su svoje vreme da nas podrže iako i oni imaju svoja takmičenja. I mi ćemo se truditi da pogledamo neke mečeva. Nemamo dan pauze, biće teško, ali potrudićemo se. Značila nam je podrška."

Upitani da li je ovo bila mala osveta za poraz košarkaša od Amerike, pokazali su koliko veruju u Jokića, Bogdanovića i drugove.

"Polako, imaće priliku košarkaši da se osvete sami."

Samo na početku utakmice, prostrujala je nervoza kroz srpske basketaše, ali je brzo nestala.

"Ušli smo malo nervoznije u meč, zaslužena tehnička. Moja nepromišljena odluka, ali hvala Bogu nije dovela do lošeg rezultata", rekao je Stojačić.

Meč je posmatrao i Viktor Troicki, a znajući koliko Novak Đoković voli da podrši saborce iz drugih sportova, ne bi začudilo da se nađe i na tribinama kada se basketaši zalaufaju.

"Novak ima svoj turnir, kao i mi. Imao sam veliku želju da ga gledam protiv Nadala, ali zna i on, znamo i mi zašto smo došli na OI. To je prvi cilj, a ako bude sreće, biće prilike da se odgleda neki meč."

Uvodni dani, bili su pomalo turobni za srpske olimpijce, ali je današnja zlatna medalja Zorane Arunović i Damira Mikeca bila kao sunce koje podiže raspoloženje i daje novu dozu entuzijazma za nastavak Igara celokupnom srpskom timu.

"Mislim da je dobra atmosfera u selu. Čekala se prva medalja da probije. Džudisti su gubili nesrećno. Hvala Bogu da je medalja došla i biće ih još."

Bilo je od starta Igara raznih pritužbi na organizaciju, žalbi da u Olimpijskom selu nedostaje ovo ili ono. Ne slažu se basketaši sa tim.

"Ima svega u selu. Sve je super", a na opasku novinara da "fali samo klima", Stojačić će skromno: "Ali ima ventilatora. Kako nama, tako i svima. Ne žalimo se."


tagovi

Basket 3x3Basket 3na3Strahinja StojačićDejan MajstorovićMarko BrankovićMihailo VasićMarko ŽderoPariz 2024Olimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara