""
""

Trojkaški šou Pninija protiv Galate, Armani i Unikaha nastavljaju trku za četvrtfinale

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.02.14. | 22:45

Makabi deklasirao goste iz Istanbula, u čijem sastavu su se Mačvan i Erceg ispromašivali. Panatinaikos pao u Milanu, novi debakl Kuće Laboral...

Posle dramatičnog meča u Istanbulu u kojem Anadolu Efes umalo nije skinuo skalp Barseloni, u preotala tri večerašnja meča osmog kola Top 16 faze Evrolige, nije bilo iznenađenja. Štaviše, videli smo dominaciju favorita. Armani je pobedio Panatinaikos u Italiji, Unikaha je očekivano slavila u Vitoriji, dok je Makabi u Tel Avivu deklasirao Galatasaraj.

Izabrane vesti

Milanski Manekeni su nastavili sa odličnim igrama i pobedom nad direktnim konkurentom Panatinaikosom zadržali drugo mesto na tabeli E grupe, iza neprikosnovene Barselone. Italijani sada imaju pobedu više od Panatinaikosa, dok Olimpijakos sutra ima šansu da izjednači njihov skor. Armani je dominirao tokom većeg dela meča i zasluženo slavio, ali ostaje im da žale što nisu (a, mogli su) nadoknadili i poraz iz Atine od 16 razlike protiv večerašnjeg rivala u slučaju da na kraju imaju isti omer pobeda i poraza.

Na poluvremenu su imali velikih 15 razlike i izgledalo je da će anulirati minus iz prvog meča sa Zelenima, ali su ih opuštanje u drugom poluvremenu i nešto bolja igra Panatinaikosa umala skupo koštali. Atinjani su polako topili prednost Milana i tri minuta pre kraja meča prišli na samo tri poena zaostatka. Ipak, domaći nisu prokockali prednost i zahvaljujući raspoloženom Lengfordu su overili pobedu.

U sastavu Milana je najefikasniji bio upravo Lengford sa 18 poena, a dva manje je ubacio Samuels. Na drugojs strani su se izdvojili Gist koji je ubacio 21 poena i Rajt sa 17 koševa, ali su zakazali Dijamantidis, Lazme, Macijulis...

U igru za četvrtfinale je i Unikaha koja je sa 81:71 u Vitoriji savladala očajnu Kuću Laboral i nanela joj sedmi poraz u osam mečeva tako da su Baskijci otpisani iz borbe za četvrtfinale. Unikaha sada ima skor 4:4 kao i Panatinikos, a mnogo toga zavisi i od sutrašnjeg gostovanja Olimpijakosa Fenerbahčeu.  

Unikaha je već posle prvog kvartala imala 10 poena prednosti, a na poluvremenu ogromnih 22 poena viška. Sve što su košarkaši Kuće Laboral uspeli da urade je da ublaže poraz i završe na pristojnih -10. Rajan Tulson sa 14 i Nik Kaner Medli sa 12 su bili najefikasniji u pobedi Andalužana. Srpski reprezentativac Vladimir Štimac je bio više nego dobar sa sedam poena i 10 skokova. Raspoloženi Noćioni sa 18 i San Emetrio sa 17 poena nisu bili dovoljni Laboralu da pruži jači otpor.

Makabi je napravio možda i ključni korak  ka plasmanu među osam najboljih. Večerašnjim laganim trijumfom od 97:61 u Nokija Areni nad Galatasarajem sada imaju tri pobede više od turskog kluba i Lokomotive Kubanj koja sutra gostuje CSKA.  

Fenomenalni Gaj Pnini je nosio Izraelce do pobede. Nekadašnji košarkaš FMP Železnika je šutirao 5/5 za tri i 1/1 za dva poena i sa perfektnim procentom šuta se zaustavio na 17 poena! Dejvid Blu je dao poen manje, a Rajs i Hikmen su dodali po 12 koševa. Malik Heirston je za Galatu ubacio 18 poena. Mačvan je dao 12 poena, ali uz očajan šut za tri poena - 1/7! Zoran Erceg je imao isti broj poena, ali i on je loše šutirao iz igre - 4/12.  

EVROLIGA - TOP 16 FAZA - 8. KOLO:

Četvrtak:

Anadolu Efes – Barselona 84:89 – produžetak

Laboral Kuća – Unikaha Malaga 71:81

Emporio Armani – Panatinaikos 77:75

Makabi Tel Aviv – Galatasaraj 97:81

Petak:

17.00 CSKA Moskva – Lokomotiva Kubanj
19.00 Fenerbahče – Olimpijakos
20.15 Bajern Minhen – Žalgiris
20.45 Real Madrid - Partizan

(FOTO: MN Press)


tagovi

UnikahaMakabi Tel AvivLiga EvropeKK PanatinaikosKK GalatasarajKaha LaboralArmani Džins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara