Trofej je trofej! Partizan dominantan u finalu Superkupa, leteći Jaramaz obećava

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.19. | 21:40

Crno-beli došli do prvog pehara u sezoni, Cedevita živela na trojkama, ali nije izdržala

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Zagreba)

Partizan je osvojio ABA Superkup za 2019. godinu, ali je i dobio potvrdu sjajne forme pojedinih igrača među kojima je večeras iskočio Ognjen Jaramaz sa efikasnom igrom i dosta dobrih poteza u sudaru sa Cedevitom Olimpijom. Od samog starta je vukao crno-beli tim napred i na kraju su Beograđani izašli kao pobednici rezultatom 99:77 i tako došli do prvog trofeja u sezoni! Potvrda dobrog rada i dobre forme crno-belih, pre svega zamajac za nastavak sezone i mnogo važnije izazove.

Izabrane vesti

Cedevita je u ovoj  utakmici živela na trojkama,  a u jednom momentu ih je gađala 10/16. Kada tako igrate vrlo se često dešava da padnete u šutu i onda nema  povratka. Partizan je držao svoj ritam, nije popuštao prilikom rafalne paljbe protivnika i na kraju je uspeo da privede meč kraju.

Dosta igrača je dalo svoj doprinos, pomenuli smo Jaramaza, a tu su bili i Volden, Janković, Tomas, Pejners… Dobra timska igra sa kojom navijači Partizana mogu da budu zadovoljni. Partizan je i dalje neporažen.

U poslednjoj deonici odigrao je srpski klub dosta pametno, uveo  protivnika rano  u bonus, bio čvrst i efikasan i to mu je na kraju donelo konačnu  pobedu.

ABA Superkup 2019. pripao je Partizanu! Zasluženo.

Generalno smo gledali odličan meč, igralo se jako i brzo na obe strane, a neki potezi su izmamli uzdahe publike u Draženovom domu. Svemu ovome svedoči i činjenica da je na poluvremenu rezultat bio 55:44. Ofanzivno su igrali i jedni i drugi, uz dosta asistiranih poena.

Ognjen Jaramaz je bio više nego raspoložen na početku utakmice, prvo je dao trojku, a onda je brutalno zakucao u kontri, pogodio sa linije za slobodna bacanja, dao i dvojku i tako prostrelio prvih osam poena Partizana za dva minuta.

Bio je to strašan vetar u leđa Partizanu, potom se nadovezao i Tomas pa su crno-beli poveli sa 12:3, naravno zahvaljujući vrlo dobroj defanzivi na startu utakmice. Na to je dobro  odgovorio Miler Mekintajer pa se Cedevita malo vratla posle slabijeg starta. Olako je Partizan ispustio stečenu prednost.

Mekintajer je bio vrlo raspoložen za igru, bilo je i sa druge strane lepih zakucavanja poput onog Gordićevog, kao i alej up Mozlija.

Jaramaz je igrao i dalje dobro, imao je finu asistenciju do Tomasa, pogodio je i još jednu trojku, Nikola Janković je pojačao odbranu, potom su krenuli i dobri napadi u tranziciji i Partizan je otišao na dvocifrenu prednost.

Cedevita se držala u životu trojkama Boutrajta i Simonovića, kod crno-belih je proradio Volden, pa su crno-beli otišli na odmor sa prednošću od 11 poena.

Tomas se priključio Partizanovom napadu u nastavku, a Zmajčeki su imali problem sa igrom unutra pa su praktično živeli od šuta na ovoj utakmici. Zagorac je dao bitnu trojku tokom treće deonice i držao Partizan na dvocifrenoj prednosti. Isto je učinio i Pejners pa su crno-beli pred poslednju  deonicu imali  11 poena prednosti kao i na poluvremenu.

Dovoljno na kraju za osvajanje trofeja! A trofej je ipak trofej. Šteta samo što nije "pukla stotka", skoro tri minuta su je jurili crno-beli.


ABA SUPERKUP - FINALE:
PARTIZAN – CEDEVITA OLIMPIJA 99:77 (20:20, 35:24, 29:29, 15:4)

Dvorana: Dražen Petrović, Zagreb
Sudije: Ilija Belošević, Tomislav Hordov, Milan Nedović

PARTIZAN: Volden 13, Zagorac 6, Pejdž 6, Gordić 12, Parahovski 2, Jaramaz 20, Veličković, Birčević, Janković 11, Tomas 13, Pejners 12, Mozli 4.
CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin 3, Boutrajt 15, Krampelj, Hopkins 3, Vujačić, Murić 5, Mulalić 3, Miler Mekintajer 11, Blažič 18, Stipanović 8, Zagorac, Simonović 11.

(FOTO: Cibona/Željko Baksaj)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara