Trinkijeri: Svaki minut Miletiću je za budućnost Partizana, treba nam malo odmora

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.11.19. | 22:41

Trener crno-belih objasnio i zbog čega je dobio tehničku grešku na poluvremenu

Uspeo je Partizan konačno da dođe do pobede koji ga vodi u narednu fazu takmičenja. Ritas se danas pokazao kao veoma žilav rival, iako su crno-beli u pojedinim momentima imali i velikih 18 poena razlike. Ipak, Beograđani su ipak uspeli bez većih problema da privedu susret kraju - 86:81.

Izabrane vesti

Trener Partizana, Andrea Trinkijeri, rekao je da je najvažnije što je njegov tim konačno uspeo da obezbedi plasman dalje i naglasio je da je danas pred njima bio veoma kvalitetan protivnik.
Uspeli smo da se plasiramo u TOP 16 što je najvažnije. Igrali smo protiv teškog protivnika koji se ne predaje, koji je dobio dva puta Lokomotivu. Imali smo dobre momente i loše momente. Najvažnije je što smo dobili, što smo zaradili to. Imali smo dve dobre serije, po jednu u oba poluvremena. Moramo da poradimo na tome da zadržimo tu prednost, a ne da se protivnici svaki put vrate. U poslednja dva minuta ono što smo napravili je nešto o čemu treba da porazmislimo“, rekao je Trinkijeri.

Dva puta su crno-beli uspeli da prokockaju ubedljivu prednost, ali Trinkijeri ne smatra da je u pitanju neozbiljnost njegovih košarkaša.
Ja ne mislim da su moji igrači neozbiljni. Ja sam video kako su svi videli, da nije prihvatljivo ono što se desilo. Mislim da nam treba malo odmora. Treba nam malo vremena, svaka je utakmica važna, pre je to bio derbi, pa Tofaš, Venecija... Ja ću raditi da to bude malo bolje, kad imamo veliku razliku, da to uspemo da ispeglamo. Imamo drugih problema koje ćemo pre ili posle sigurno rešiti“, istakao je Italijan.

Strateg crno-belih ističe da svako u klubu treba da gleda na svoj deo posla, što trenutno i jeste slučaj.
Svaki klub mora oprezno da gleda u kojoj je situaciji i da pomogne ekipi ako treba, da pomogne igračima koji se puno troše. Moj posao je da pripremim da ekipa bolje izgleda u nekim delovima u kojima nisu dobri“.

Prokomentarisao je strateg Partizana zbog čega na terenu nije bilo Novice Veličkovića, te zbog čega je minutažu dobio Miletić.
Miletić je imao deset kilograma mišića. Svaki minut koji mu damo je važan, to je za budućnost Partizana. Dok bude mogao uvek ću mu pružiti šansu, jer je zaslužio. Fantastičan je dečko, jako se trudi, svi ga vole. Novica se dosta potrošio u nedelju, tako da nije mogao da zaigra danas, nismo imali još jednu nogu“, šaljivo je rekao Trinkijeri.

Na kraju, osvrnuo se na tehničku grešku koju je dobio pred sam odlazak na veliki odmor.
Ja mislim da znam šta je moj posao, mislim da grešim. Na njihovu poslednju akciju kada je krenula, kada je upućen šut, tražio sam tajmaut. Oni tamo na stolu nisu ni gledali, ali su gledali kako je lep šut bio košarkaša iz Viljnusa, pa mi nisu dali tajmaut koji sam na vreme tražio. Svako mora svoj posao da radi, kad si iskusan i znaš da imam još jedan tajmaut, moraš to gledati. I tehnička greška je zato što sam 'poludeo'. Zamislite da je to bio poslednji napad. Nije nas to koštalo, žena je pogrešila i idemo dalje“, zaključio je trener Partizana.

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara