Trinkijeri: Raduje me što igram protiv Gavrilovića, družili smo se; da napunimo Arenu do rekorda

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 18:34

“Voleo bih da dobijemo sutra, a još više da dobijemo one derbije na kraju sezone. To je kao u atletici ili u formuli 1 i kada kažu "krug". Koje je vreme. Neki put imaš najbolje vreme u prvom krugu i ne dobiješ trku, a nekada nemaš najbolje vreme u prvom krugu i dobiješ trku”

Nedelja uveče, 20 časova. To je vreme odigravanja prvog večitog derbija ove sezone između Partizana i Crvene zvezde. Sutra ćemo videti ko je u boljoj formi, ko je sastavio jači tim, ko ima snažniji tim. Biće to sudar, po mnogima dva najveća favorite za osvajanje ABA lige.

O svemu tome govorio je i Andrea Trinkijeri, trener Partizana.

Izabrane vesti

Pomenuo je da bi voleo da Arena bude puna, kao i da njegovu ekipu čeka težak posao protiv ekipe koja je pravljenja za TOP 8 fazu Evrolige.
"Derbi je uvek nešto posebno. Zaboraviš umor, povrede, uvek nešto imaš više da daš. Oni su dobra ekipa, važna je utakmica sutra. Jako važna. Ali... Voleo bih da dobijemo sutra, a još više da dobijemo one derbije na kraju sezone. To je kao u atletici ili u formuli jedan i kada kažu "krug". Koje je vreme. Neki put imaš najbolje vreme u prvom krugu i ne dobiješ trku, a nekada nemaš najbolje vreme u prvom krugu i dobiješ trku”, rekao je Trinkijeri.

Crvena zvezda je u međuvremenu promenila trenera pa je umesto Milana Tomića kormilo preuzeo Andrija Gavrilović koji je u karijeri radio u Milanu.
Raduje me da igram protiv Andrije Gavrilovića. On je bio u mom gradu, družili smo se. Ja sam sada u njegovom gradu. Drago mi je da je dobio šansu. Želim mu najveći uspeh u svim utakmicama osim sa Partizanom”.

Zdravstveni bilten? Nije Trinkijeri dao konkretan odgovor oko nastupa Voldena koji je trenirao večeras.
"Znaš šta... Povreda Voldena - znamo. Derbi je derbi. Mislim, uopšte nije važno. Pet igrača koji će se boriti ćemo sigurno znati. Trifunović nema tešku povredu, ali jeste jako dosadna. Moramo da budemo oprezni".

Drugi derbi u istoriji u Areni. Tada je (2009) bilo 10.750 navijača. I tada je Novica Veličković igrao za Partizan.
"Ja bih voleo ako možemo da napunimo Arenu. Da bude novi rekord u derbijima, i da on pripada Partizanu. Ako i sadašnji već ne pripada, to ne znam. Voleo bih da tako bude. A Novica je kao knjiga. Ima iskustva, ima priče".

Dva teška evropska poraza i za jedne i za druge pred ovaj derbi?
"Derbi se ne veže sa drugim utakmicama".

Nije Partizan trenirao u Areni zbog maratona. Da li Partizan može da iskoristi umor Zvezde i povrede pojedinih igrača?
"Znači u meri ako mi to znamo da iskoristimo, kako tu prednost... Nešto bi moglo da znači. Ali, oni su jako dubok roster i imaju imena da se napune i stranice i stranice u novinama. Pripremili su se i za takve situacije".

Još malo o Zvezdi za kraj…
Oni su vrlo, vrlo dobra ekipa. Imaju dubinu, veliki su. Veliki su u bekovima, krilima, centrima. Napravili su ekipu da budu u prvih osam u Evroligi. A to sve govori".

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara