ATP DELREJ BIČ: Verujete li ludom Niku?

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.02.20. | 10:24

Kirjos protiv lokalnog heroja, Kecmanović otvara takmičenje duelom sa starom mušterijom

Tenis se nakon zime u Australiji polako seli u Amerike. I dok se u Južnoj održava niz turnira. tzv "Golden Swing-a", uglavnom na šljakastoj podlozi, u Severnoj se natenane "zagrevaju" betonski tereni.

Jedan od prvih vesnika teniskog proleća u SAD je turnir u Delrej Biču, mondenskom predgrađu Majamija. U pitanju je ATP takmičenje najniže, 250 kategorije sa nagradnim fondom od 602.835 dolara, koje je i pored toga dosta poštovano u svetu tenisa. Zato svake zime na jugu Floride okupljaju se zaista značajna imena belog sporta.

Izabrane vesti

Ovaj put prvi nosilac je Nik Kirjos koji zatvara četvrti dan takmičenja susretom protiv Tomija Pola, trenutno 70. reketa sveta, momka koji je nedavno na Australijan openu savladao Grigora Dimitrova. Australijanac je naravno veliki favorit, ali je i veliko pitanje kako će on pristupiti ovo turniru, ali i samom meču, Momak je ćudljiv, voli i da partija pa ne bi bilo čudno da ima loš nastup. Ko je za rizik, tu je MOZZART kvota 2,90 na lokalnog asa.

Drugi nosilac turnira u Delrej Biču je Miloš Raonić, a njegov prvi protivnik je "srećni gubitnik" iz kvalifikacija Denis Istomin. Kanađanin rodom iz Podgorice je favorit protiv opasnog i pre svega iskusnog Kazahstanca pošto ga je savladao četiri puta u isto toliko odmeravanja, pritom ne izgubivši niti jedan set. Ali su zato njih dvojica tri puta stigli do taj-brejka, te eto još jedne prilike da se ulepša tiket (kvota 1,80).

U Delrej Biču srpski tenis predstavlja mlađani Miomir Kecmanović. Sve bolji Beograđanin je prošlu sedmicu proveo u Njujorku gde se probio do polufinala i tako pokazao da je ovo još jedna sezona njegovog silnog napretka. A protivnik na početku takmičenja mu je "stara mušterija", Džordan Tompson. Naš as je u sva tri dosadašnja okršaja sa 65. reketom sveta slavio, poslednji put na početku godine u Dohi, te je jasno veliki favorit.

Ako tražite još neku jaku kvotu, to jest iznenađenje, prepuručujemo da se pokuša na Džeka Soka protiv aktuelnog šampiona Radu Albota. Snažni Amerikanac koji je pre samo dve godione bio Top 10 teniser imao je ozbiljnih problema sa povredama te je u 2019. zabeležio samo jednu pobedu, alo je zato u dublu sa Majkom Brajanom pravio čuda osvojivši Vimbldon i US Open. Moldavac je naravno favorit. ali nikada se ne zna kada će Sok ponovo proigrati kako zna i ume, a to bi moglo biti već večeras. Za prolaz kvote 2,29.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara