Trinkijeri o udarcima ispod pojasa, „krvavom“ i brutalnom pritisku na sudije, Beloševiću...

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.19. | 13:42

Trener Partizana se obratio novinarima povodom majstorice, ali i nekih drugih stvari koje su deo folklora ove polufinalne serije

Ne smiruju se strasti u srpkoj košarci od kraja druge utakmice polufinalne serije pa sve do danas. Serija saopštenja je nastala, menjali su se naizmenično oba kluba... Sada je i trener Partizana Andrea Trinkijeri dao svoje mišljenje o svemu što se događa, pričao je o pritisku na sudije, a napravio je ponovo paralelu između polufinalne serije i boksa.

Prvo o udarcima ispod pojasa i muškoj utakmici...
"Kao što sam rekao, ovo je kao boks meč. Prva runda je pripala Zvezdi, druga nama. Treća i poslednja biće ´all-in´. I moraš biti agresivan i jako pametan. Obožavam boks jer je to plemenit sport, veština. Samo se nadam da neće biti udaraca ispod pojasa. Želim da bude prava utakmica, sportska, muška...", rekao je Trinkijeri novinarima.

Izabrane vesti

Potom o sudijama. Hteo je Italijan da poruči da to što se ne žali na svaku odluku ne znači da „ne vidi“ šta se događa. Te da je ovde u Srbiji malo veći pritisak na sudije nego u inostranstvu. Pomenuo je i poimence sudiju Iliju Beloševića kao nekoga na kome je bio veliki pritisak u prvoj utakmici u kojoj je Crvena zvezda pobedila.
"Nisam iz Beograda, nisam sa Balkana u potpunosti, ali ako se ja ne derem, ne galamim, ne čupam kosu, to ne znači da ne vidim. Da ne primećujem stvari. Mi smo svi puno godina u ovom biznisu. Videli smo mnogo stvari. Nije ekskluziva pritisak u Srbiji, ali je ovde malo brutalnije. Malo, kako da kažem, više krvi ima. Samo se nadam da taj brutalni pritisak neće uticati na ljude koji imaju izuzetno težak posao. Na sudije. Jer svi smo videli prvu utakmicu. Vrhunske sudije su osetile pritisak. Jer je bio izvanredan pritisak, brutalan pritisak. I samo se nadam da ne bude još jedan Belošević koji je u nekim situacijama osetio pritisak. Nije to lako, ne kažem da je lako. To je jako teško preživeti“.

Malo o derbiju kao derbiju.
"Pre polufinalne serije sam rekao da je ovo visoki momenat za srpsku košarku. I bio sam zbilja u pravu. Zato što su se poslednje četiri utakmice rešile na jednu loptu. To niko u Evropi nema. To su bile taktičke situacije, energija, bilo je talenta, igrača, publike. Mislim da je to jako važno za srpsku košarku. Da postoji neka kompeticija. Imamo fantastičnu vizit kartu. Četiri utakmice zaredom na jednu loptu. To je jako retko".

Kaže Trinkijeri da je njegovoj ekipi bio cilj da dođe do majstorice.
"Pripremamo se da budemo još bolje, mentalno, taktički. Jedna utakmica. Bio nam je cilj da budemo ovde. Svaki put smo se malo približili, skratili distancu i sada ide majstorica. Da svi uživaju. Prva utakmica je bila napad, druga je bila borba, odbrana, fizička utakmica. Šta će biti treća...".

Da li se pritisak na sudije odnosi na nesportske greške ili nešto drugo?
"Pritisak nije u jednoj stvari već u celoj utakmici. Možda se ne slažem sa svakom odlukom, ali tako je svaka utakmica. Nije korektno pričati o jednoj određenoj akciji u kojoj je pritisak na tri čoveka koji se trude da rade maksimalno svoj posao".

Kaže trener Partizana da svakome teško padaju veliki razmaci između ovih utakmica.
Derbi 21 dan to je nešto, ozbiljno, nikad više.... Previše previše vremena između utakmica. Ali, dobro je ekipa. Biće još bolje sutra“.

Nije hteo Trinkijeri o zdravstvenom biltenu, najavio je da će o tome u petak, a mi možemo da kažemo da je Novica Veličković bio u opremi na treningu, te da Vanja Marinković i Bondža Si nisu trenirali već su bili u civilu pored terena. Verovatno nije ništa ozbiljnije prirode.

Majstorica se igra u subotu od 18 časova. Domaćin je Crvena zvezda.

Foto: Star Sport


tagovi

Andrea TrinkijeriIlija Belošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara