Kevin Panter (©Starsport)
Kevin Panter (©Starsport)

Trijumfalan početak nove Barse; Kevin Panter se zaledio i šutirao 0/5 za tri

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 17:26

Ali Granada nije mogla da parira Kataloncima

Najjače je to državno prvenstvo Evrope i to je na svojoj koži osetila Baskonija, prvi protivnik Partizan Mozzart Beta na startu Evrolige, koja je u prvom kolu ACB lige izgubila od Tenerifa sa 80:88, iako je Čima Moneke ubacio 20 poena, a vrlo dobar sa 19 bio i Timoti Luvavu Kabaro. S druge strane, Barselona sebi nije dozvolila da se igra sa ugledom, no je otresla Granadu sa 91:65 i na trijumfalan način označila početak sezone jedne sasvim renovirane ekipe.

Doduše, nju smo mogli da vidimo samo u naznakama, jer je razlika u kvalitetu dozvolila treneru Đoanu Penjaroji da razigrava momke kojima se ne predviđa status nosioca ekipe. U takvoj utakmici istakao se pre svih Čimezi Metu koji je ovog leta stigao iz Detroit Pistonsa i odmah ubacio 17 poena. Đoel Para je povukao Blaugranu sa 10 poena već u prvoj četvrtini, da bi na kraju stao na 16.

Izabrane vesti

Kevin Panter, može biti najzvučnija Barsina akvizicija ovog leta, nije imao dan za pamćenje. Možda iz želje da se odmah predstavi u najboljem svetlu završio je utakmicu sa svega šest poea i četiri asistencije, pošto je promašio svih pet šuteva za tri, a baš bi oni morali da budu njegovo najjače oružje.

No, za Granadu je Barsa imala više nego dovoljno raspoloženih igrača. A kako je utakmica odmicala postajalo je sve jasnije da tim iz Andaluzije tu trku ne može da istrči. To malo minuta što je odoleva više su bili posledica Barsinih grešaka. Kad se favorit rastrčao Granada nije imala šanse.

Vili Ernangomez zato nije morao ni da ulazi na parket, Jan Veseli je odradio samo 15 minuta, Aleks Abrines 12.... U stvari, najviše je na terenu proveo baš Kevin Panter, cela 24 minuta, verovatno baš da bi pronašao šutirski ritam, ali očigledno ovo nije dan doskorašnje kapitena Partizan Mozzart Beta.

 


tagovi

Kevin PanterKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara