S pasošem na utakmice Premijer lige?

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.04.20. | 18:45

Englezi bi, po povratku fudbala, mogli zahvaljujući tehničkim inovacijama da dozvole određenom broju navijača ulaz na tribine

Sve više velikih takmičenja polako se priprema, tačnije prilagođava na novonastalu situaciju u želji da se što pre vrati sport. Strpljenje je svima došlo do konca i samo se čeka kada će se dobiti mig.

To jest kada će im situacija, a samim ti mi zdravstvene službe dozvoliti da ponovo krenu za mečevima. Svakako u najvećem problemu, pre svega zbog velikih finansijskih obaveza su i  najveća takmičenja. U fudbalu je to trenutno Premijer liga.

Izabrane vesti

Malo više od mesec dana karantina je bilo potrebno da najbogatija fudbalska liga na svetu krene da posrće. Plate i primanja se smanjuju, višci otpuštaju, a čelnici lige tvrde da će gubitak dostići i čitavu milijardu! Pandemija korone je tako razotkrila sve majnkavosti sistema koji počiva na dugu banci, a ne realnoj zaradi.

Svesni da im ništa drugo ne preostaje, nego da iznađu rešenja ne bi li što pre pokrenuli točkove mašinerije Englezi već rade, slično kao i Nemci na pravilima i strategijama ponašanja ne bi li se što više smanjila mogućnost širenja zaraze ako i kada krenu utakmice.

Kako pišu tamošnji mediji, praktično svi klubovi Premije lige su već u procesu kupovine opreme za testiranje na virus korona, a koristili bi se za svakodnevno testiranje osoblja i igrača kada se ovi nalaze na stadionu ili prostorijama ekipa.

Zanimljivo je rešenje koje bi moglo da dozvoli izvesnom broju navijača da se ipak nađe na tribinama kada se vrati takmičenje, iako se i dalje priča da će one biti prazne. Naime, razvijen je specijalni “zdravstveni pasoš” , ili što bi mi rekli zdravstvena knjižica, sa podacima o nosiocu istog. Naravno, tu se pre svega misli na Kovid-19. Ljudi koji bi prošli testove, ali pre svega oni kod kojih su nađena antitela, što znači da su imuni na ovu bolest, mogli bi da uđu na stadion.

Poslednji meč Premijer lige odigran je 9. marta, a to je bio susret 29. kola između Lestera i Aston Vile  (4:0). Za sada se zna da se takmičenje neće vratiti početkom maja, kako je ranije planirano, a novi datum će biti naknadno određen.

(Foto ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara