Vasilije Micić (Pedja Milosavljevic/StarSport)
Vasilije Micić (Pedja Milosavljevic/StarSport)

Trener Šarlota hvali Micića: Veliki je luksuz imati takvog igrača

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 12:33

Reči hvale na račun Vasilija Micića stižu od trenera Šarlot Hornetsa

Franšiza iz Severne Karoline promenila je glavnog trenera, pošto se Stiv Kliford rastao sa Šarlot Hornetsima nakon sezone u kojoj je imao 21 pobedu i 61 poraz. Na mesto Stiva Kliforda došao je Čarls Li, koji ima dobar rezime.

Nekadašnji bek koji je igrao po Evropi u Nemačkoj i Izraelu, trenersku karijeru započeo je na univerzitetu Baknel 2012. godine, da bi posle dve godine otišao u NBA. Radio je kao pomoćni trener u Atlanta Hoksima četiri godine, zatim pet godina u Milvoki Baksima, da bi u poslednje tri godine radio u Boston Seltiksima, pre nego što je preuzeo Stršljenove.

Izabrane vesti

Dva puta je bio NBA šampion, u Milvoki Baksima 2021. i prošle godine u Boston Seltiksima. Tako je jedan od najslabijih timova lige dobio NBA šampiona za glavnog trenera i Čarls Li je pričao o svom rezervnom plejmejkeru Vasiliju Miciću. Imao je samo reči hvale za Srbina.

"On je kao sunđer i pomaže meni da budem bolji kao trener. Rekao bih da je, koliko god da ima iskustva, zaista je od pomoći što može da bira šta će u odbrani, u pik-en-rol napadu, jer mislim da treba samo da mu date loptu u ruke, jer on ima pregled igre i pravi miran i odličan tempo za njega. Dakle, veliki je luksuz imati igrača veterana koji je toliko miran u kojoj god situaciji da se nalazi", rekao je Čarls Li.


Prošle sezone je Vasilije Micić trejdovan iz Oklahoma Siti Tandera i odlično se snašao u Šarlot Hornetsima. Imao je 10,8 poena i 6,2 asistencije u proseku na 30 odigranih utakmica, od čega je 21 startovao. Igrao je 27,2 minuta u proseku.

Sada se Lamelo Bol vraća kao najveća zvezda ekipe i startni plej ispred njega, ali ove reči Čarlsa Lija dosta govore koliko veruje Miciću i koliko ga ceni.


tagovi

Vasilije MicićŠarlot Hornets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara