Džejson Kid (AFP)
Džejson Kid (AFP)

Trener Dalasa hvali doskorašnjeg selektora Srbije: Kokoškov je genije

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 22:30

"Tražite mu jednu akciju, on vam ponudi deset", rekao je Kid

Saradnja Igora Kokoškova i reprezentacije Srbije nije bila plodonosna niti dovoljno duga koliko su svi želeli. Prvi stručnjak rođen van Severne Amerike koji je bio imenovan za glavnog trenera nekog NBA tima nedavno je i zvanično postao bivši selektor Orlova, samo nekoliko nedelja pošto se razišao i sa Fenerbahčeom, odnosno pošto se vratio u najjači ligu na svetu, kao pomočnik Džejsonu Kidu u Dalasu.

Bez obzira na ta dva neuspeha, jer malo ko je sumnjao da će se šampion Evrope sa Slovenijom podići sa klupe Srbije bez bar učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju, odnosno da će napustiti Fener bez osvojenog bar jednog trofeja, zvezda Kokoškova u NBA krugovima sija nesmanjenim sjajem, što je potvrdio i sam poziv Dalasa.

Izabrane vesti

A koliko je srpski stručnjak cenjien preko Okeana dovoljno oslikavaju i reči njegovog novog uslovno rečeno šefa Kida.

"Igor je genije za napad. Tražite mu jednu akciju, on vam ponudi deset", rekao je Kid na danu Mavsa rezervisanom za medije.

Legendarni plejmejker je dodao da i on i Igor imaju veliku želju za radom u Mavsima posebno zbog nekih ranijih kikseva.

"I ja i Igor imamo nešto da dokažem s obzirom na naša prethodna iskustva glavnih trenera u NBA koja nisu bila dobra" bio je iskren Kid koji je krajem januara 2018. godine dobio otkaz u Baksima, da bi prethodne dve sezone radio kao asistent u Lejkersima, dok se Kokoškov 2019. razišao sa Finiksom posle samo godinu dana i priključio se stručnom štabu Sakramenta.


tagovi

Igor KokoškovDžejson KidDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara