Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić
Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić

Trejd zbog kojeg Srbija ne bi spavala: Bogdanović stiže da pomogne Jokiću?

Vreme čitanja: 5min | pon. 28.10.24. | 14:15

Ima tu još nekoliko mogućnosti, ali promene su očigledno neizbežne

Tek su odigrali dve utakmice, obe izgubili, ali već se priča o promenama koje bi Denver Nagetsi mogli da naprave u skorijem periodu kako bi poboljšali roster. Nikola Jokić je u najboljim godinama karijere i ovih nekoliko sezona kada je šampionski prozor širom otvoren moraju da se iskoriste, a ne protraće.

Zasad, utisak je da Nagetsi rade ovo drugo. Kao da se ne sećaju koliko su propatili i koliko su dugo gradili ekipu ne bi li se 2023. popeli na šampionsko postolje. Prethodnog leta ekipu je napustio Kentejvijus Koldvel-Poup, po statistikama solidan igrač, ali svi poznavaoci košarke prepoznaju njegovu vrednost. Nema brojke, ali "test oka" je kod ovog igrača važniji. Stalno je čuvao protivničke plejmejkere, umarao ih i terao na greške. O doprinosu u napadu ne treba puno govoriti. Širio je parket i tako ostavljao prostor za "pik end rol" Jokića i Džamala Marija, a onda i evenutalne kombinacije Jokića i Erona Gordona.

Izabrane vesti


Bez njega toga više nema, čini se barem u ove dve utakmice da su se rivali lakše branili protiv Nagetsa, koji nisu adekvatno zamenili Poupa. Pošli su u nekom drugom smeru i u tim doveli Rasela Vestrbuka. Nije da ovaj potez nema rezona, ali za sada Majk Meloun ne koristi Rasa na pravi način. Umesto da bude bekovska verzija Gordona kakva je pokazao da može da bude, Vestbruk ima previše slobode što je dovelo da za dva meča, protiv Oklahoma Siti Tandera i Los Anđeles Klipersa, bivši MVP šutira 2/18 iz igre, tačnije mizernih 11,1%.

Kao da se teren smanjio za Nagetse, a vala smanjio se i obruč. Denver je 25. tim u ligi po procentu za tri poena sa 28,8% i to će morati značajno da se poveća u nastavku sezone, a američki mediji znaju i kako. Još nešto, zanimljivo je da je Jokić pogodio 8/15 trojki do sada, a ostali igrači Nagetsa zajedno samo 13/58.

Do sada nije pomenut u ovom tekstu, ali Majkl Porter Džunior redovno kida živce svakom navijaču Denvera. Katastrofalan je na početku ove godine, pa je zbog svog ogromnog ugovora potencijalni kandidat za trejd. Opcija je mnogo, ali deluje da bi za Nagetse bilo najbolje da Portera trejduju za dva igrača uloge.

Takav dogovor mogao bi da padne ni manje ni više nego sa Atlanta Hoksima. I to ni manje ni više za Bogdana Bogdanovića. Kako bi samo svi u našoj zemlji automatski zamenili noć za dan da bi mogli da gledaju dva majstora kako plešu NBA parketima. Nema sumnje da bi Bogdanović legao Denveru kao "budali šamar", ali cela stvar bi mogla da bude još bolja.


Kako bi ovo bio finansijski regularan trejd, Atlanta bi morala da uključi još jednog igrača i posmatrajući njihovu ekipu to bi eventualno bio Deandre Hanter. Odlični krilni košarkaš koji trenutno zauzima mesto Zakariju Rizašeu, prvom piku na ovogodišnjem draftu, pa bi se ovim trejdom oslobodio prostor za njega. Porter tu ne bi smetao, a ne treba zaboraviti ni činjenicu da su on i Tre Jang prijatelji iz detinjstva. Ali, da se okrnemo Denveru.

Sa Bogdanom bi napad izgledao kao dok je Poup bio tu, bukvalno bi se srpski bek savršeno uklopio u stil igre Nagetsa, kao i Hanter. Bogdanović bi verovatno morao da igra u paru sa Kristijanom Braunom, budući da je Braun nešto bolji defanzivac, a postoji i opcija da Bogdan deluje sa klupe u tandemu sa Vestbrukom.

Ipak, ovakav scenirao je i dalje samo na nivou razmišljanja, tako da moramo da pročešljamo i ostale mogućnosti. Portal "ClutchPoints" istakao je kapitena Srbije u prvi plan, ali je naveo još pet igrača. Prvi među jednakima je Dankan Robinson, možda i najčistiji šuter u ligi, trenutno košarkaš Majamija. Problem kod njega je što je čunj u odbrani. Sledeći je Luk Kenard, koji je samo levoruki Robinson. Čini se da su to loše opcije za Nagetse.

 Gledajte sve mečeve uživo na Mozzartbet.com

Malo bolji od njih mogao bi da bude Tim Hardavej Džunior. Bivši igrač Dalasa i Njujorka sada brani boje Detroita, ali ko zna šta Pistonsi planiraju sa njim, pogotovo što se ne uklapa u planove franšize za budućnost. On bi mogao dostojno da zameni Poupa, ali je problem što nije dovoljno konstantan. A to najbolje zna Luka Dončić, koji je prošle sezone dovukao Haradveja u finale, gde se ovaj baš izblamirao.

"ClutchPoints" je dodao još i Erona Nesmita iz Pejsersa i Džerijana Grenta iz Portlanda. Prvi se sjajno uklopio sa ostakom sastava Indijane, a drugi je već bio u Denveru tako da nema smisla pokušavati opet. Lokalni "NuggLove" je pomalo subjektivno naveo Zeka Lavina kao opciju za Nagetse. Da se malo našalimo, Jokić bi možda i ostavio košarku da u istom timu mora da gleda Lavina i Vestbruka, a da ne zabravimo i da Marej ume da izdivlja i direktno bude kriv za poraz.

Treba gledati i u dalju budućnost i evenutalan odlazak Jokića iz Denvera. On trenutno deluje nestvarno, na nivou naučne fantastike, ali ako Nagetsi nastave da troše MVP sezone momka iz Somobra, možda on poželi da pojuri titulu u nekom drugom timu.

Naravno, postoji šansa i da Denver nastavi ovako, ipak je trenutno skor samo 0-2 i nije prošlo ni nedelju dana od starta sezone, ali kada se uzme u obzir da ni Majk Meloun nije zadovoljan igračima koje mu uprava jeste ili nije dovela, kao i očekivanja od Nagetsa, promene u ekipi deluju neizbežno.

NBA (ponedeljak na utorak)

00.00: (1.40) Orlando (14.0) Indijana (3.35)

00.30: (1.35) Atlanta (14.0) Vašington (3.70)

00.30: (1.27) Boston (15.0) Milvoki (4.30)

00.30: (1.35) Majami (14.0) Detroit (3.70)

00.30: (1.75) Njujork (12.5) Klivlend (2.30)

00.30: (4.00) Toronto (15.0) Denver (1.30)

01.00: (1.35) Memfis (14.0) Čikago (3.70)

01.00: (2.30) San Antonio (12.5) Hjuston (1.75)

01.30: (1.22) Dalas (16.0) Juta (5.00)

03.00: (1.75) Finiks (12.5) LA Lejkers (2.30)

03.00: (1.15) Sakramento (22.0) Portland (6.00)

***Sve kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola JokićBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara