Topolica rasprodata za dva sata, Mornar čeka Zvezdu uz poruku: Neko je sebe unapred video u plej-ofu

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.02.20. | 15:22

Uprava barskog kluba poziva sve navijače na fer i sportsko navijanje

Prošlog meseca Crvena zvezda je odbila da putuje na megdan Budućnosti zbog, kako je kasnije rečeno, nepovoljnih bezbednosnih procena nadležnih organa Srbije. Politička situacija u Crnoj Gori u međuvremenu nije postala ništa bolja, a Zvezdu već čeka novi put, sada u Bar. Istina, gostovanje kod Mornara ne nosi sa sobom predigru kakva se vuče iz nekih ranijih sudara crveno-belih i Budućnosti, pa se Barani pitaju: zašto je uopšte sudar 19. kola ABA lige dobio epitet visokog rizika?

Uvereni su u Baru da će se u dvorani Topolice odigrati spektakularna utakmica o čemu svedoči i podatak da su juče, za svega dva sata, prodali sve ulaznice. Ističu domaćini da bi im, da je kapacitet hale veći, komotno mogli da prodaju i više od 10.000 ulaznica.

Izabrane vesti

Ali, zbog nategnute političke situacije posle usvajanja kontroverznog Zakona o veroispovesti akcenat stavljaju na bezbednost. Obećavaju da će učiniti što je mogućnosti kluba da meč protekne u korektnoj atmosferi, ali kako kažu: prepoznaju i neke pokušaje koji bi trebalo da i izbace iz koloseka kako Mornar ne bi “pomrsio račune onima koji su sebe unapred videli u plej-ofu.

Prvo ipak o bezbednosti.
Na sastanku sa predstavnicima barskog Centra bezbednosti i firme koja obezbeđuje naše utakmice, dogovoreno je da vrata dvorane u ponedeljak, 10. februara, budu otvorena u 16 časova, dakle, dva časa pre početka utakmice. Molimo navijače da što ranije dođu, da se ne prave gužve, zbog detaljnog pretresa koji je neophodan pred ovakve utakmice. Naše verne navijače podsećamo i da niko u dvoranu neće moći da uđe bez karte, kao i da se striktno drže svog numerisanog mesta, koje će biti proveravano na ulazu u dvoranu, ali i na ulazu u sektor u kojem se nalazi njihovo sedište. Podsećamo i navijače s godišnjim kartama da samo oni mogu da uđu u dvoranu sa svojom kartom. U skladu sa pravilima ABA lige zabranjeno je unošenje transparenata u dvoranu”.

A onda i “onima koji su sebe već videli u plej-ofu”. Uz napomenu da se Zvezda nigde ne pominje, uostalom, crveno-beli bi verovatno bili u prva četiri na tabeli čak i ako bi izgubili u Baru. Kako bilo…
Drago nam je što se naš klub našao rame uz rame sa najboljim klubovima ABA lige i što će oči celokupne sportske javnosti u regionu, dakle, ne samo košarkaške, biti uprte u našu dvoranu i naš klub, kao organizatora ove, verujemo, po svemu spektakularne utakmice. Ali, i pored naše maksimalne korektnosti, koju smo više puta demonstrirali tokom minule tri i po godine otkako se takmičimo u ABA ligi, prepoznajemo neke pokušaje koji bi trebalo da nas izbace iz kolosjeka, kako ne bismo pomrsili račune onima koji su sebe unapred vidjeli u plej-ofu. Učinićemo sve da im, u korektnoj i fer borbi, kao i uvek kad su Mornar i Bar u pitanju, upravo pomrsimo te račune”.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara