Adam Silver i Nikola Topić (AFP)
Adam Silver i Nikola Topić (AFP)

Topić kao Holmgren: Operacija, pa oporavak godinu dana

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 09:00

"Veoma sam zahvalan na ovoj prilici, daću sve od sebe da budem najbolja verzija", istakao je 12. pik ovogodišnjeg drafta

Iako je izabran sa 12. pozicije na nedavnom NBA draftu, Nikola Topić će godinu dana morati da sačeka na svoj debi u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Mladi Srbin će biti primoran da se podvrgne operaciji ligamenta kolena zbog ćega će celu narednu sezonu presedeti na klupi.

Srećom pa Oklahoma već ima iskustva sa takvim slučajevima pošto je pre dve sezone Čet Holmgren takođe ispao van tima za duži vremenski period, ali su Tanderi bili dovoljno strpljivi da ga čekaju što im se obilato vratilo. Veruju da će slično biti i ovog puta, a to veruje i sam Topić koji je nakon izbora govorio za američke medije.

Izabrane vesti

"Zahvalan sam na tome što već imaju takvog iskustva sa Holmgrenom koji nije igrao u prvoj sezoni. Pretpostavljamo da će takva situacija biti i sa mnom. Veoma sam zahvalan na prilici, daću sve od sebe da budem svoja najbolja verzija, pružaću 150 odsto u svakom posedu i uradiću sve kako bismo pobedili", naglasio je Topić.

Doskorašnji igrač Crvene zvezde je otkrio da je mnogo toga o organizaciji čuo od sunarodnika Vasilija Micića koji je lani jedno vreme proveo u Oklahomi.

"Mnogo sam čuo o svemu od Vasilija Micića, koji mi je ispričao odlične stvari. Zahvalan sam na ovoj prilici.“

Koju reč o novom igraču je rekao i trener prošlogodišnjeg prvoplasiranog tima Zapadne konferencije, Mark Degnolt.

"Mlad i vešt košarkaš. Veoma zreo, pomislite da je stariji kada ga vidite kako igra, kako rukovodi utakmicom. Smiren, zreo, to nam je bio utisak kada smo razgovarali s njim, a to će mu biti potrebno u ovoj ligi”, rekao je Degnolt.


tagovi

Nikola TopićOklahoma Siti TanderNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara