Tomić: U napadu može bolje, odbranu uvek imaš u džepu

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.19. | 21:45

I baš je odbrana prelomila meč

Skoro tri godine. Toliko je prošlo otkako je Fenerbahče poslednji put spušten na 56 ili manje poena. I posle takve utakmice, jasno je da je Crvena zvezda utakicu prvog kola Evrolige dobila zahvaljujući fantastičnoj defanzivi, pa je ona zato i prva na umu šefa stručnog štaba srpskog kluba Milana Tomića.
Igrači su radili tačno ono što sam tražio u svlačionici. Šta god da se desi u napadu, u odbrani smo davali 100 odsto. To se i vidi po tih 56 poena, pored poentera kakvi su Slukas, De Kolo, Datome, Dikson... To je bio ključ. Čestitam igračima, koncetracija je bila na visokom nivou“, kaže Tomić na konferenciji za novinare posle meča.

Posle ovakve partije nije se o odbrani moglo završiti samo na ovome. Bila je to skoro pa besprekorna defanzivna partija crveno-belih.
Taktički, možda je bilo dva ili tri propusta u nekim situacijama. Ali igrač nije kompjuter pa da možeš da ga programiraš da bude na 100 odsto. Igrač mora da pogreši... Ali rekao sam igračima i pre meča, odbrana mora uvek da bude 100 odsto, svaki put. To je nešto što uvek imaš u džepu. Sad, u napadu... Košarka je igra dve ekipe, može da tu bude i problema, kao što je bilo i večeras. U napadu možemo bolje. Ali odbrana će ti dati i kontranapad, pa i samopouzdanje u napadu“, potencira Tomić...

Izabrane vesti

Potenciraju svi. Impresivna je bila Zvezda u odbrani. A bilo je tu još dobrih stvari. Recimo, rotacija. Svih 12 sa klupe imali su svoje role.
Svi su dali doprinis. Napadački recimo, Beron i Dženkins nisu imali najbolji dan, ali su igrali odbranu. To se zove tim. Da li se igra pet ili 25 minuta... I za pet minuta možeš dosta da doprineseš. Naš cilj je da Zvezda dobije utakmicu“.

Dobro je dakle raspoložen poslovično mirni Tomić. Ali svestan da je ovo samo početak.
Ovo je samo jedna pobeda, ništa se veliko nije desilo, moramo da nastavimo ovako... Morate da shvatite i da je ovo novi tim, sa pet novih igrača. Moramo da gradimo novi tim. Da budemo spremni kad bude najteže, kad treba da napravimo jedan korak unapred“, poentirao je Tomić.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara