Tomas Ertel (© Reuters)
Tomas Ertel (© Reuters)

Tomas Ertel otvorio dušu: Postao sam "kriminalac" zbog Barselone i Reala

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.09.24. | 12:08

"Narušena mi je reputacija", ističe francuski košarkaš

Kada jednog dana francuski košarkaš Tomas Ertel bude odlučio da stavi tačku na bogatu karijeru, način na koji je otišao iz Barselone i Real Madrida neće buditi lepe uspomene. Iako se u prethodnom periodu gotovo "zavetovao" na ćutanje, prekršio je dato obećanje, pri čemu nije štedeo kritike na račun španskih giganata.

Dugo je nekada sjajni plejmejker odbijao da priča o svemu što je doživeo i preživeo na Pirinejima. Pokušali su mediji do sada da čuju i njegovu stranu priču. Međutim, odgovor je uvek bio isti – negativan. Po završetku Ertelovog dvogodišnjeg angažmana u Zenitu iz Sankt Peterburga, koji ga je ujedno i koštao učešća na Olimpijskim igrama u Parizu, očigledno je shvatio koliko je na lošem glasu. Kako još nije uspeo da obezbedi novi ugovor uoči predstojeće sezone, rešio je 35-godišnji košarkaš da progovori za Jurohups, otkrivši novinaru Ćezareu Milantiju sve što mu se nalazi na duši.

Izabrane vesti

Prisetio se, između ostalog, paklenog iskustva sa kraja 2020. kada je katalonski klub napravio skandalozan potez. Naime, Francuz je tada ostavljen na aerodromu u Turskoj posle utakmice u Evroligi protiv Efesa. Glavni razlog bili su tajni pregovori oko prelaska u Real Madrid, a dobro je poznato da je to jedan od smrtnih grehova u španskom sportu. Pokušavala je Barselona da se opere, čak je svojevremeno i izdala saopštenje u kojem je tvrdila da je planirala da mu isplati 1.200.000 evra za raskid ugovora i potom pošalje u Fenerbahče u zamenu za Lea Vestermana.

"Od prvog dana Šaras (prim. aut. trener Šarunas Jasekivičijus) me nije voleo. Pokušavao sam u prva dva meseca da promenim njegovo mišljenje, a onda se desilo ono što se desilo u Istanbulu. Ne sećam se nijednog sportiste, ne samo košarkaša, prema kojem se klub odnosio na način na koji su se ponašali prema meni", istakao je Ertel.

Naredni mesec doneo je raskid ugovora, a potom i prelazak u Asvel. Zanimljivo je i da je u sezoni 2021/2022. zadužio opremu Real Madrida, ali se ni tamo nije baš najbolje proveo. Dosta kontroverzna bila je i epizoda u taboru višestrukog šampiona Starog kontinenta. Delom je i sam bio kriv, jer je uhvaćen u noćnom izlasku u Atini sa saigračem Trejom Tompkinsom, samo dan pre meča sa Panatinaikosom.

"Bio sam veoma srećan kada sam potpisao ugovor sa Realom, kao najboljim klubom u Evropi. Napravio sam detinjastu grešku što sam izašao uveče. Bila je to velika mrlja sa moje strane. Izvinio sam se svima, stručnom štabu i saigračima. Bio sam spreman da dobijem drugu šansu, pošto ne mislim da sam jedini košarkaš koji je napravio sličan potez pre utakmice, posebno što te noći nisam bio sam. Bio sam jedini koji je dobio takav tretman".

Na kraju, apostrofirao je i kako je okarakterisan zbog neslavnog kraja u čuvenim klubovima.

"Priče u Barseloni i Realu narušile su mi reputaciju na loš način. Ove dve epizode imale su uticaj na poslednji deo sportske karijere. Nisam više isti tip i igrač. Sada mi je na prvom mestu porodica, pa košarka i Bog. Mislim da se iz grešaka može naučiti. Ljudi misle o meni kao da sam kriminalac, a nisam zapravo loša osoba", zaključio je Ertel.


tagovi

KK BarselonaKK Real MadridTomas ErtelEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara