Tofaš i Huventud za opušteniji završetak, Promiteas za poslednju nadu

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.01.20. | 15:57

Dva meča Evrokupa otvaraju drugi krug u Top 16 fazi

Nakon prve tri utakmice u drugoj fazi Evrokupa nijedna ekipa ne može da se pohvali da je sačuvala maksimalan učinak. Doduše, nije bio dugačak ni spisak kandidata koji je to mogao da uradi nakon dve utakmice, pošto je knjiga bila spala samo na Partizan i Tofaš. No, i te dve ekipe su poklekle, Beograđani protiv Darušafake, a Turci protiv Huventuda, tako da u svakoj grupi prvi na tabeli ima skor 2-1.

Upravo drugi navedeni par večeras će igrati jako važnu utakmicu, ali u obrnutim ulogama u Turskoj. Tofaš će pokušati da se osveti Huventudu za neuspeh na njihovom terenu, a naravno gledaće to da uradi sa pet ili više poena razlike, kako bi u slučaju eventualnog poravnanja nakon svih odigranih utakmica ostao ispred Španaca na tabeli (18.00).

Izabrane vesti

Dobra stvar po Tofaš svakako je činjenica da se Huventud nalazi u katastrofalnoj formi. Ekipa iz Badalone upisala je svega četiri pobede na minulih 13 utakmica u svim takmičenjima, pa im tako u španskom prvenstvu opasno visi i plasman u završni deo takmičenja. Sa druge strane, domaći su u pravo vreme uhvatili zalet, pa su sve bliže vrhu, kako u Turskoj, tako i na evropskoj sceni gde konkurišu za odlazak u naredni krug.

Ipak, ne bi bio prvi put da neka ekipa nakon dve pobede na početku druge faze Evrokupa na kraju propusti voz za plasman dalje. Stoga trener Tofaša, Orhun Ene upozorava svoje igrače da još uvek apsolutno ništa nije gotovo.
„Pred nama je odlučujući period u Top 16 fazi, koji smo startovali sa dve pobede. Nalazimo se u jakoj grupi i sve utakmice koje igramo kod kuće su važne. Nismo se baš naigrali protiv Huventuda u Badaloni prošle sedmice i shvatili smo koliko su jak protivnik. Naučili smo lekciju i uvideli greške, tako da ćemo se potruditi da pred našim navijačima dođemo do treće pobede u grupi“, istakao je Ene.

Njegov kolega sa klupe Huventuda, Karles Duran, ističe da će i njegov sastav svakako imati šansu za pobedu u Turskoj.
„Počinjemo drugi krug druge faze Evrokupa i igramo sa direktnim konkurentom za odlazak dalje. Imaćemo priliku da pobedimo, ako budemo odigrali sa velikim intenzitetom. U timu Tofaša ima dosta talentovanih igrača, tako da ćemo morati da budemo dobri u defanzivnim zadacima“, istakao je Duran.

Drugi meč dana biće ključan za gostujući sastav. Promiteas, koji već zaostaje jednu pobedu za Venecijom, igraće na njenom terenu za nadu u prolazak dalje. Grčki tim već ima pobedu manje od Italijana, tako da bi sa porazom samo matematički ostao u trci za prolazak u četvrtfinale (20.00).

Pre samo nedelju dana na teritoriji Grčke, šampion italijanskog prvenstva uspeo je da se u poslednjem kvartalu odbrani od naleta Promiteasa i da zadrži zlata vredne bodove, koji su ih umnogome primakli plej-ofu. Majkl Vat i Stefano Tonut tada su odradili najveći deo posla u redovima Venecije.

Čuveni strateg Venecije, Valter de Rafaele, naglasio je da se njegov tim oseća kao da je eliminaciona faza već počela.
„Ovo će biti druga utakmica u samo nekoliko dana protiv Promiteasa, tako da nam to dođe kao da smo već u plej-ofu. Znamo se poprilično dobro i malo stvari tu može da se promeni. Biće važno da na teren izađemo jako, da imamo dobru utakmicu od samog početka i da kontrolišemo reket i smanjimo broj izgubljenih lopti“, istakao je De Rafaele.

Sa druge strane, trener Promiteasa, Makis Jatras bio je izuzetno kratak u najavi večerašnjeg susreta.
„Utakmica protiv Venecije je za nas jako važna. Moraćemo da igramo sa 100% svojih mogućnosti i da budemo skoncentrisani tokom svih 40 minuta igre“, rekao je Jatras.

EVROKUP TOP 16 - 4. KOLO

Grupa E

Sreda
20.00: (1,25) Partizan (17,0) Darušafaka (4,40)
21.00: (1,17) Virtus Bolonja (20,0) Trento (5,50)

Grupa F

Utorak
20.00: (1,30) Venecija (16,0) Promiteas (3,90)

Sreda
19.15: (1,60) Oldenburg (14,5) Breša (2,55)

Grupa G

Sreda
18.00: (2,55) Galatasaraj (14,5) Uniks Kazanj (1,60)
19.30: (1,30) Monako (16,0) Ritas (3,90)

Grupa H

Utorak
18.00: (1,30) Tofaš (16,0) Huventud (3,90)

Sreda
20.45: (1,45) Unikaha (15,0) River Andora (3,05)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara