Napoli juri Evropu kroz Kup Italije, Ruiz majstorijom šokirao Meacu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 22:48

Ekipa Đenara Gatuza sa minimalnom prednošću čeka revanš na San Paolu - 1:0

Možda su u Seriji A svi vozovi vež otišli za Napoli, ali ekipa Đenara Gatuza bi put do plasmana u Ligu Evrope ove sezone mogao da pronađe kroz Kup Italije. Napolitanci su šokirali Đuzepe Meacu u prvom polufinalnom meču, gde su slavili golom Fabijana Ruiza u 54. minutu, čime su napravili idealnu podlogu za revanš na San Paolu 5. marta - 1:0 (0:0).

Napoli je uspeo da iskoristi neubedljivu partiju Konteovog tima, koji je očigledno u gradskom derbiju sa Milanom doživeo psihofizičko otrežnjenje, pa je bilo dosta propusta u igri domaćina. Konte je svežinu pokušao da pronađe u nekim novim igračima, ali ovo jednostavno nije bilo Interovo veče.

Izabrane vesti

Gosti su na kraju slavili zahvaljujući individualnoj majstoriji Fabijana Ruiza, koji se posle duplog pasa sa Di Lorencom namestio na levicu i poslao nedobranjiv udarac u mrežu Danijelea Padelija.

Napolitanci su zube pokazali još u 11. minutu, kada se u dobroj prilici našao Dris Mertens, ali je njegov udarac završio preko prečke, dok je u finišu prvog poluvremena Padeli zaustavio opasan pokušaj Pjotra Zjelinskog.

Najveću energiju u domaćem timu imao je Lautaro Martinez, koji je u nekoliko navrata pokušao da promeni situaciju na terenu i bio vrlo blizu da to učini, ali je rezultat ostao nepromenjen. Konte je pokušao da promeni situaciju uvođenjem Eriksena i Sančeza, ali ni to nije dalo željeni rezultat, pa Nerazuri sa deficitom odlaze na San Paolo.

ITALIJA, KUP - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda
Inter - Napoli 0:1 (0:0)
/Ruiz 54/

Četvrtak
20.45: (3,50) Milan (3,45) Juventus (2,10)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara