To je revanš, to je odbrana, to su decibeli! Partizanu četvrtfinale na dohvat ruke

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.01.20. | 22:00

Veoma je bitna i razlika na kraju - 69:57

Tesno i napeto kao i u Istanbulu, ali - ovo je Beograd. Darušafaka nije mogla da se izbori s Partizanovom odbranom, sa decibelima sa tribina, ludnicom u Pioniru. Partizan ne samo što je savladao Darušafaku, nego je to učinio i sa većom razlikom od poraza pre nedelju dana, pa je sada ekipi Andree Trinkijerija četvrtfinale na dohvat ruke - 69:57.

Presudan faktor bila je odbrana Partizana, kao i efekat Pionira koji je opet učinio svoje. Utisak je da je Partizan mogao da prelomi protivnika i ranije, ali je veliki posao, najveći, uradio početkom poslednje deonice kada je trojkom Jaramaza otišao na 15 razlike. A potom posle njegovih slobodnih bacanja i na 18 razlike.

Izabrane vesti

Na startu je Darušafaka uspevala do poena i dobre odbrane preko Hamiltona koji je bio raspoložen, a sa druge strane je Veličković kapitenski dodavao ulje na vatru i palio atmosferu u Pioniru. Partizan je i ovaj meč igrao bez Redžija Redinga koji je teže povređen, kao i bez Žanisa Pejnersa, a atmosfera u dvorani podsetila je na one nekadašnje Partizanove utakmice u Evroligi.

Videlo se da Darušafakina odbrana ne prija crno-belima, mučio se tim Andree Trinkijerija da odigra neki bolji napad, Zagorac je promašio nekoliko šuteva, a sa druge strane turski tim je uspeo da pogodi i da ima ritam igre u svojim rukama.

Sa ulaskom Gordića u igru Partizan je dobio bolju organizaciju, Tomas je dao važnu trojku iz ćoška i Partizan je istopio razliku, a na to se nadovezao mladi Trifunović sa dva koša.

Mozli je sa dva spektakularna zakucavanja zakuvao strasti, Partizan je prešao u prednost, a to je zasolio Pejdž prodorom uz slalom. Trojkom Birčevića Partizan je otišao na osam razlike - 25:17. Bila je to prva veća prednost crno-belih. Sa još dva koša Gordića crno-beli su otišli na 13 poena razlike.

Partizan je odigrao odličnu odbranu u prvom poluvremenu u kom je gostima dopustio samo 25 poena. Da je napad malo bolje funkcionisao, mogla je to da bude i dosta ubedljivija prednost. Crno-beli su na pauzu otišli sa 10 poena prednosti.

Crno-beli su i u nastavku uspevali da poštuju igru u odbrani, ali su se mučili u napadu. Samo se čekao momenat kada će Trinkijerijev tim da probije tu barijeru. Jaramaz se ponajviše trudio na tom polju tokom treće deonice.

Međutim, greške su se ređale, Partizan nije do kraja materijalizovao prednost, dopustio je gostima da dođe do lakih poena sa linije za slobodna bacanja, a Partizan je u poslednju četvrtinu ušao s rezultatom 49:43, a onda dodatno dodao gas i na sjajan način priveo utakmicu kraju.

PARTIZAN - DARUŠAFAKA 69:57
/16:17, 19:8, 14:18, 20:14/

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Sudije: Šemeš, Panter, Geler

PARTIZAN: Volden 9, Zagorac 5, Pejdž 2, Gordić 10, Mekadu, Jaramaz 15, Veličković 11, Birčević 3, Janković 2, Tomas 3, Trifunović 5, Mozli 4.

DARUŠAFAKA: Ozmizrak 4, Agva, Braun 8, Demir, Hamilton 17, Vejseloglu 2, Ozdemiroglu 7, Lamb, Džouns 6, Sav, Guler 3, Kolson 10.

EVROKUP TOP 16 - 4. KOLO

Grupa E

Sreda
Partizan - Darušafaka 69:57
/Jaramaz 15 - Hamilton 17/

Virtus Bolonja - Trento 94:70
/Gembl 21/

Grupa F

Utorak
Venecija - Promiteas 52:70
/Čapel 12 - Mavrokefalidis 28/

Sreda
Oldenburg - Breša 89:84
/Polding 22 - Abas 21/

Grupa G

Sreda
Galatasaraj - Uniks Kazanj 90:76
/Harison 28 - Mekolum 24/

Monako - Ritas 86:61
/Kol 17 - Bendžijus 13/

Grupa H

Utorak
Tofaš - Huventud 91:76
/Vilijams, Braun 20 - Dimitrijević, Arangodi 15/

Sreda
Unikaha - River Andora 84:75
/Fernandez 18 - Todorović 20/

Foto: MN press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara