Komentari na vest

Timoti Luvavu u Baskoniji

Babakarniang

pre 3 meseca

Shvatio sam. Ima duže ruke, ali manje vrši pritisak. Marinković obrnuto. Oba solidni šuteri. Idealni šesti igrači
г

гостгоат

pre 3 meseca

Ја не бих рекао да је Луваву лошији дефанзивац од Вање, чак мислим да је један од ретких играча у ЕЛ који на тој позицији доноси такав квалитет на обе стране паркета. Свакако одличан потпис Басконије.
г

гостгоат

pre 3 meseca

Ово је требало да буде одговор на коментар где се Вања помиње, извињавам се ☺️
W

Wqqqq

pre 3 meseca

Ne znam meni je nesto uvek interesantno da gledam Baskoniju ima tu stalno interesantnih igraca. Baskonija ce opet sastaviti solidan tim stigao je Boldvin i sada Luvavu,Hauard ostaje a postoje sanse da ostanu Moneke i Sederkeckis i uz jos par pojacanja mogu opet biti medju 10. Navijaci Zvezde i Partizana nekako dosta potcenjuju ekipe poput Baskonije a uopste slabije rostere nemaju od Zvezde i Partizana pa kad se desi poraz onda to shvataju kao neki veliki neuspeh.
g

gonpi

pre 3 meseca

A po cemu je baskonija konkretnija od zvezde?
I

Immobile

pre 3 meseca

Jako, jako dobar potpis. Tako rade klubovi koji imaju ozbiljan sportski sektor i jasan plan selektiranja. Otišao je Miler Mekintajer, zamena je stigla u vidu Luwawua koji je vrhunski igrač i može da donese dosta na oba pravca terena. Potpisali su i Kamara Baldwina umesto igrača poput Krisa Kioze koji nije doneo puno. Kažu ne može bez trenera da se radi selekcija i ostsle bajke kojih smo se naslušali... Kada neko zna da radi svoj posao i selektira temeljno i planski, ne nagomilava već pravi tim koji će biti kompatibilan i gde će svako znati svoju ulogu, onda može da se selktira i bez trenera. A svaki trener koji iole zna košarku, pogotovo košarku u Španiji lako će se snaći u jednoj ovakvoj ekipi koja već u startu ima potencijal da igra brzo i na puno poena. Baskonija neće imati veći budžet od Crvene zvezde. A Crvena zvezda opet čeka i propušta igrače i opet će kasno reagovati, pa će se žaliti tržište je usko, nikada manje igrača što je eklatantna laž. Oni su imal 4,5 igrača pre Gilespija i Smarta pa su doveki njih dvojice. Nije tržište usko, nego je poltronsko neznanje široko i vrlo obimno.
G

Grobarcina

pre 3 meseca

Top 16

Babakarniang

pre 3 meseca

Ispisa kilometarski komentar i ne reče ništa. Mekintajer je jedinica, ovaj igra na dva-tri, više tri, menja Marinkovića. Potpuno isti profil igrača, može ti za6rpati koš, a može ostati na nuli. S tim da joj daleko lošiji u odbrani, brzo i nerezonski ulazi i problem sa faulovima. Apsolutno ništa na bi doneo ni Zvezdi ni Partizanu. Obe ekipe imaju teenere koji cene defanzivu. Toliko o nesistemu.
I

Immobile

pre 3 meseca

@Babakarniang Nažalost, nisi kompetentan da bismo vodili razgovor o košarci. Da si gledao Luwawua znao bi da prenosi loptu i orgamizuje napade, još si veću glupost lupio rečenicom da on ne igra odbranu. To je nesvakidašnja glupost. Miller Mcintyer je na koledžu igrao poziciju 2 i spustio se na 1 vremenom. Slična situacija sa Luwawuom, samo što on može i 3 da odigra jer je polivalentiji i bolje prati mis meč pogotovo u odbrani. Bez veze je lupetati, jer niko ozbiljan neće hteti da razgovara sa tobom ako lupetaš. Edukuj se, nauči nešto, pa onda komentariši.

Babakarniang

pre 3 meseca

Nema svrhe razgovarati o nečemu kad se pominje da je neko nešto igrao na koledžu. I Branko Lazić je u onladincima bio jedan od najboljih strelaca ekipe. Mekintajer je trenutno najbolji plej Evrolige izuzimajući Brauna i Kampaca. Zvezdi bi doneo tačno ono šta joj fali igrača koji može odigrati i trideset minuta, a poseduje odličan ulaz i asistenciju, nije top šuter, ali zna da pogodi. Luvavu, da ume preneti loptu, zakucati, šutnuti trojku, ali uvek baš uvek ima faulove na brzinu napravljene i ambicioznijim sastavima je beskoristan. Baskonija je zapravo taman po meri njegovih kvaliteta. Naši klubovi žele iskorak, ne mogu dovoditi ove igrače mogu biti, ali ne moraju. Zvezda to pokušava godinama unazad i kad pogode ne mogu parirati drugima za onu opcinu godinu jer igrač ne želi više biti tu. Sada ima novca i potpisuju dvogodišnje i trogodišnje ugovore. Nadam se da su pametni da vežu ekipu istu tih tri godine, u drugoj i trećoj očekujem dobar rezultat, ne odmah. Kad govorimo o sistemu, zadržavanje igrača je osnov sistema u košarci. Nažalost, NBA je monopolista. Godinama unazad gledamo iste igrače u Evroligi, eto Nan je osveženje. No, problem leži u tome što evroligaši u ekipama imaju igrače između 29 i 36 godina. Neki su dobri, neki nisu, ali većina ima još tri godine igre maksimalno. Kuda onda? Uzimati igrače iz razvojne lige poput Smarta? Nije rešenje, uskoro će uslediti velika kriza evropske klupske košarke. I nema tog pravila više koje to može promeniti. Amerikancima treba po tri sezone da se naviknu na naš način igre. Trebalo bi iizjednačiti pravila ako želimo da se brže adaptiraju. Na primer eto Mekintajer iz Partizana i ovaj sada nisu ni slični.
I

Immobile

pre 3 meseca

@Babakarniang Koledž košarka sa 23,24 godine nije isto što i košarka u mlađim kategorijama, ne da nije isto nego je potpuno različito. Branko Lazić je u Pionirima FMPa igrao samo odbranu, samo i isključivo. Filip Čović je igrao napad i šlepao se u odbrani, a Branko je pokrivao. Branko nije prošao selekciju u kadetima i igrao je za Koledž Beograd II ligu Beograda i tu je davao poene, al to je smejurija. On nikada nije bio poenter ni u mlađim kategorijama ni u seniorskoj košarci. Slukas je bolji plejmejker od Mekintajera, ja nisam rekao da se Mekintajer ne dovodi, ne treba brkati pojmove već da Crvena zvezda nema plan rada i prelaznog roka. Mekintajer je dobar igrač, ali za njim je velika potražnja. Ta vest je preneta vrlo paušalno da je on potpisao za CZ, CZ je ušla u otkup ugovora ali on ima još ekipa koje ga hoće i koje će platiti 400K obeštećenje. On je dobar igrač, ali mnogo je paušalno reći da je u 3. najbolji plejmejker Evrolige nakon jedne godine. Polako ima tu još dosta igrača koji su konstantni na evroligaškom nivou pa njih niko ne pominje jer su tu dugo dugo. Pitanje kako bi se on snašao u nekom drugom sistemu van Baskonije, sačekati, videti pa onda pričati. Košarka je vrlo kompleksna i čudna, nije sve tako crno ili belo.

Babakarniang

pre 3 meseca

Sa tim se slažem, lik još nije potpisao. Sve je na nivou insajdera još. Dozet je rekao da se o imenima ne priča van kancelarije. Znači da je i Kalinić pretpostavka novinara. U pravu si ovo mu je prva dobra sezona, ali je impresionirao, e sad, kontinuirano to raditi....? Zvezdi više trebaju dve dvojke i trojka, nego jedinica. Ne znam otkad ekipa ne može bez tri pleja? Dvojica mogu po dvadeset minuta, valjda se spremaju.
p

pipo_inzagi87

pre 3 meseca

Znaci Moneke odlazi
I

Izdaja U Tem Denveru

pre 3 meseca

Kakve veze imaju moneke i luvavu ?
Z

Znik

pre 3 meseca

Moneke, Hezonja, Lojd u Partizanu. Dzejms je suplja prica, Oly i Fener ga jure.