Trenutak kada se Neto povredio (©fiba.basketball)
Trenutak kada se Neto povredio (©fiba.basketball)

Teška povreda kolena novog pojačanja Fenerbahčea i zvezde brazilske reprezentacije Raula Neta

Vreme čitanja: 1min | sub. 26.08.23. | 16:54

Nažalost je došlo do kidanja ligamenta

Oduvao je Brazil selekciju Irana na startu Svetskog prvenstva 100:59, ali je još u prvom poluvremenu doživeo veliki peh. Plejmejker Selesaa Raul Neto doživeo je tešku povredu kolena.

On je pri jednom prodoru proklizao, noga mu je završila u neprirodnom položaju, te je sa bolnom grimasom na licu završio na parketu. Na nosilima je iznešen sa terena, pa se odmah pojavila bojazan da je doživeo tešku povredu. Dodatni pregledi su utvrdili da je došlo do kidanja patelarnog ligamenta desnog kolena i Mundobasket je za Neta završen, a pod znakom pitanja mu je i čitava naredna sezona...

Izabrane vesti

Veliki udarac za Brazil, Neto je do povrede igrao odlično (osam poena, bez promašaja, za indeks 18), jedan je od nosioca igre ovog južnoameričkog tima, ali loše vesti i za Fenerbahče, koji je ovog leta vratio 31-godišnjeg plejmejkera u Evropu, posle osam godina u NBA.

Iz turskog kluba su neposredno pred premijeru Brazila na planetarnoj smotri izjavili da ne računaju na Nemanju Bjelicu, ali i Nika Kalatesa, pa bi zbog novonastale situacije mogli da se predomisle kada je grčki organizator igre u pitanju.



tagovi

Mundobasket 2023Raul Netokošarkaška reprezentacija BrazilaKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara