Arturs Žagars (Foto: fiba.basketball)
Arturs Žagars (Foto: fiba.basketball)

Teška povreda junaka Letonije sa Svetskog prvenstva: Žagars ponovo pokidao ligament, pet meseci van terena

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 17:10

Košarkaš Fenerbahčea na pozajmici u litvanskim Vulvsima

Svojevremeno je smatran jednim od najtalentovanijih košarkaša u Letoniji, ali kidanje ligamenta članka je usporilo njegov razvoj. Nije uspeo da se izbori sa konkurencijom u Huventudu velikim delom zbog povrede, selio se po pozajmicama, a onda spletom okolnosti dobio veliku odgovornost minulog leta na Svetskom prvenstvu. Iako nije imao klub. Sve se za Artursa Žagarsa promenilo posle maestralnih nastupa na planetarnoj smotri, kada je bio jedan od predvodnika Letonije na putu ka istorijskom petom mestu.

Stigao je ubrzo i poziv Fenerbahčea, ali pod uslovom da prvu sezonu odradi na pozajmici u ambicioznom litvanskom klubu, Vulvsima iz Viljnusa. Delovalo je kao dobar spoj, Žagars je mogao da preuzme jednu od dirigentskih palica u klubu i potpisao trogodišnji ugovor sa istanbulskim timom. Počeo je sezonu sasvim dobro: 10 poena Parizu na premijeri na evrosceni, 12 poena u proseku u litvanskom prvenstvu. A onda, opet povreda. Teška.

Izabrane vesti

Ovaj 23-godišnji plejmejker je pri jednom prodoru tokom utakmice LKL lige protiv Lijetkabelisa pokidao medijalni ligament kolena. Čekalo se neko vreme na preciznu dijagnozu, a na kraju je Fenerbahče potvrdio da će provesti pet meseci van terena. Biće potvrgnut operaciji u Turskoj, gde će se i oporavljati.

Udarac za Vulvse, ali i za Fenerbahče, koji je verovatno računao da bi mogao da ga priključi prvom timu posle sezone kaljenja u Evrokupu. Ali ipak, najveći udarac za mladog košarkaša. Doživeo je drugu tešku povredu, a tek ima 23 godine.



tagovi

Arturs ŽagarsVulvsKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara