Teodosić igrao sam jedno poluvreme i pravio čuda, a onda je sve promašio - Virtus rasturen u derbiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.12.19. | 18:56

Drugi poraz Đorđevićevog tima, a ide paklen raspored pred gostovanje Partizanu

Virtus iz Bolonje je sjajno otvrioo sezonu, nemilosrdno gazio na oba fornta (liga i Evrokup), ali u poslednje vreme počinje da oscilira.

Posle fenomenalnog starta u prvenstvu i 10 plobeda u 10 utakmica, Virtus je u pretprošlom kolu doživeo prvi poraz (od Kremone), a danas i drugi. Dinamo Sasari je sjajnom igrom u drugom poluvremenu prilično ubedljivo savladao (91:77) ekipu Saše Đorđevića u kojoj je jedina svetla tačka bio Miloš Teodosić.

Izabrane vesti

Srpski plejmejker je bio faktor koji je održavao Virtus živim u prvom poluvremenu gostovanja na Sardiniji. Teodosić je imao neke čudesne poteze, neverovatne ulaze pod koš, briljantne asistencije, a trojke je šutirao 4/6. Na poluvremenu je imao 15 poena.

Iako je Virtus od prvog do poslednjeg napada bio u rezultatskom zaostatkau, prednost Sasarija je samo u dva navrata iznosila 10 poena razlike i uglavnom je Virtus jurio dostižan zaostatak i nekoliko puta prišao na tri razlike. Teodosić je bio taj koji je pogađao kada god je delovalo da će Sasari otići do nedostžne prednosti.

Ipak, u drugom poluvremenu se ugasila i njegova zvezda. A od saigrača nije bilo adekvatne pomoći. Gejl i Gejns su imali očajno veče, a Hanter nije ni igrao. A upravo su trojica pomenutih Amerikanaca najbolji strelci Virtusa posle Teosodića. Stefan Marković i Argentinac Delia takođe nisu imali dobra izdanja.

Dinamo Sasari je fenomenalno odigrao treću četvrtinu koju je rešio u svoju korist sa 27:19, a do kraja je zadržao prednost. Teodosić je u drugom poluvremenu imao jako loše šutersko veče. Počelo je promašenom trojkom na 45:43 za Sasari i nastavilo se serijom promašaja. Srpski plejmejker je u drugom poluvremenu trojke šutirao 0/5, uspeo da podeli nekoliko asistencija i preselio se na klupu kada je Đorđevič video da je meč izgubljen.

Teodosić je meč završio sa 22 poena (šut za dva 3/7, šut za tri 4/11, penali 4/4) iz 10 asistencija opet bio ubedljivo najbolji igrač tima. Baldi Rosi je dodao 12, a Vims 11 poena. Marković je meč završio sa samno pet poena (šuti iz igre 2/5). Sasari je imao mnogo više raspoloženih igrača i bolje raspoređene poene. Pjer je ubacio 18, Evans 17, Miro Bilan 12, Džamel Meklin 11, Kurtis Džerels 10 poena...

Virtus ostaje na prvom mestu, ali samo sa pobedom više od Sasarija. A u sledećem kolu ga čeka gradski derbi sa Fortitudom, pa derbiji sa Olimpijom Milano, Trentom i gostovanje Partizanu u Evrokupu...

Foto: Shutterstock

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara