Teodosić i Marković najbolji u pobedi Virtusa, Nikolić blistao u trijumfu Treviza nad Venecijom

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.19. | 23:04

Tim iz Bolonje savladao je Vareze nakon bolje igre u završnici

Perfektan niz na početku nove košarkaške sezone za četu Aleksandra Đorđevića večeras je samo produžen. Doduše, ne tako lako kao što se očekivalo, pošto je Vareze bio u igri sve do minut pred kraj. Ipak, dobrom serijom Virtus je rešio meč i došao do važnog trijumfa – 87:80.

Gosti su uglavnom pokušavali da do poena dođu šutom sa distance, ali im to nije polazilo od ruke. Zapravo, od 41 šuta ušlo je svega 15 što je bilo dovoljno samo za nešto jači otpor. Sa druge strane, tim iz Bolonje bio je odličan u reketu gde je imao gotovo 60% uspešnosti.

Izabrane vesti

Najefikasniji kod domaćih bio je Miloš Teodosić sa 19 poena, a odmah iza bio je i Stefan Marković koji je upisao 14 poena. Sa druge strane, jedini koji se istakao bio je Majo sa 27 poena.

Nešto sporije je Virtus ušao u utakmicu što je Vareze u potpunosti iskoristio i išao gotovo rame uz rame sa večerašnjim rivalom. Ipak, domaći su motore upalili u drugoj deonici, vezali su nekoliko uspešnih napada preko Teodosića, Markovića i Ričija i otišli na odmor sa šest poena prednosti – 40:34.

Nije Virtus uspeo da u potpunosti slomi rivala u nastavku. Vareze je krajem treće deonice u jednom trenutku čak i poveo, ali je Miloš Teodosić sa tri slobodna bacanja vratio prednost na stranu domaćih.  Ispostaviće se da tu prednost nisu ispuštali do samog kraja, mada je gost konstantno bio tu. Na oko minut pred kraj meča, Vareze je prišao na dva poena zaostatka, ali su Hanter i Teodosić odbili poslednji nalet Crvenih i proslavili novu pobedu – 87:80.

U drugom meču dana, blistao je bivši košarkaš Partizana, Aleksej Nikolić. On je prikazao ubedljivo najbolju partiju u pobedi Treviza nad Venecijom - 90:79. Domaći su do trijumfa nad osvajačem Lege A prošle sezone, kao i ovogodišnjim učesnikom Evrokupa, došli boljom igrom u drugom poluvremenu u kojem su u potpunosti kontrolisali ritam i slavili.

Nikolić je predvodio Trevizo sa 23 ubačena poena, dok se kod gostiju istakao Ostin Dej koji je ubacio isto toliko.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara