Miloš Teodosić (©MN Press)
Miloš Teodosić (©MN Press)

Teodosić briljirao za Virtusov stopostotni učinak (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.20. | 22:00

Ekipa Aleksandra Đorđevića lako izašla na kraj sa Andorom - 82:66

Virtus se osvetio Andori za prošlosezonski poraz na istočnim Pirinejima i to na krilima košarkaša koji je i prošle godine dominirao u sudaru dve ekipe. Miloš Teodosić je “plesao” na sebi svojstven način, zaluđivao odbranu domaće ekipe, koja nije uspela da ponovi sjajnu defanzivnu igru iz prethodna dva kola, te je morala da potpiše kapitulaciju – 66:82 (20:16, 10:29, 22:22, 14:15)

Virtus je trećom uzastopnom pobedom u grupi C još jednom opravdao ulogu jednog od najvećih favorita za osvajanje Evrokupa, ujedno se iskupivši za nedavni poraz u domaćem prvenstvu od Kremone, dok je predstavniku ACB lige ovo drugi poraz.

Izabrane vesti

Andora se sjajno držala u uvodnoj četvrtini, čak imala prednost od četiri poena razlike, ali je ekipa Aleksandra Đorđevića u drugom delu druge deonice, koja se na kraju ispostavila presudnom, napravila seriju 12:0, ograničivši domaći tim na svega deset poena.

Član španske ACB lige imao je šutersko veče za zaborav. Domaći tim je pogodio tek nešto više od 30 odsto šuteva iz igre, dok je italijanska ekipa imala gotovo duplo veću uspešnost (58%). U pobedničkoj ekipi je dominirao Teodosić sa 21 poenom i šest asistencija, a jedini dvocifreni uz srpskog pleja u gostujućoj ekipi bili su Amar Alibegović i Džulijan Gembl sa po 16.

U timu Andora su takođe trojica košarkaša završila sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Prednjačio je David Jelinek sa 15, Tomaš Gijelo sa 12 i Serhi Garsija sa deset. 

Evrokup, 3. kolo

Utorak

Cedevita Olimpija - Gran Kanarija 84:68

Bursa - Promiteas 84:93

Nanter - Trento 65:71

Andora - Virtus Bolonja 66:82



tagovi

EvrokupVirtusVirtus BolonjaAndora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara