Teo treći Srbin u konkurenciji za Evroligin tim decenije

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.12.19. | 11:54

Posle Krstića i Bogdanovića...

Jedan od najboljih plejmejkera u istoriji Evrolige - Miloš Teodosić, nominovan je od strane elitnog takmičenja za idealni tim decenije. Teo je tako postao treći srpski igrač na ovom spisku, posle Nenada Krstića i Bogdana Bogdanovića, koje je Evroliga nominovala prethodnih dana. Za sada je u konkurenciji 36 košarkaša, a kada bude poznato svih 50, započeće glasanje.  

Prema oceni Evrolige Teodosić spada u najkreativnije igrače od 2010. godine, a njegova dostignuća u dresu Olimpijakosa i CSKA oduševila su novinare koji su učestvovali u odabiru kandidata.

Izabrane vesti

Teo je 2010. poneo nagradu MVP elitnog takmičenja, dok je 2017. sa Moskovljanima postao prvak Evrope. Posle boravka u NBA ligi on trenutno nastupa za italijanski Virtus. 

U grupi nominovanih pored Krstića, Bogdana i Teodosića nalaze se, između ostalih: Kostas Slukas, Majk Batist, Ante Tomić, Janis Burusis, Huan Navaro, Điđi Datome, Felipe Rejes, Aleks Tajus, Serhio Ljulj, Dimitris Dijamantidis, Kajl Hajns, Nikola Mirotić...

Ovo će biti drugi tim decenije. Prvi, od 2000. do 2010. godine, čine: Dejan Bodiroga, Dimitris Dijamantidis, Džej Ar Holden, Šarunas Jasikevičus, Tradžan Lengdon, Huan Karlos Navaro, Teo Papalukas, Entoni Parker, Ramunas Šiškauskas i Nikola Vujčić.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara