Teo strašno krenuo - 19 poena za 14 minuta, a onda ga je Sale izveo...

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.11.19. | 21:57

Virtus izgubio u Španiji...

Košarkaši Virtusa doživeli su drugi poraz u Evrokupu pošto su pali na gostovanju Andori - 79:93. Miloš Teodosić pružio je još jednu odličnu partiju, ubacio 19 poena, ali Aleksandar Đorđević koristio ga je samo 14 minuta. U drugom poluvremenu nije ga uvodio u igru i Italijani su zakazali kada je bilo najvažnije - u poslednjih 10 minuta.  

Činjenicu da su prošli u drugu fazu takmičenja Đorđević je verovatno iskoristio da odmori svog najboljeg igrača. Šteta, jer kako je krenuo Teo bi možda zabeležio i rekord sezone. Za dva je šutirao 3/4, za tri 4/6, a stigao je i da podeli četiri asistencije.

Izabrane vesti

Virtus je vrlo loše otvorio utakmicu i u prvih pet minuta nije uspeo da poentira?! To je Andora iskoristila da stekne veliku prednost - 14:0. Lider italijanskog šampionata bio totalno neprepoznatljiv u tim trenucima, dok ga Teo nije pokrenuo. Serijom 13:3 gosti su se vratili u igru u uspeli da razliku spuste na svega pet poena posle prvih deset minuta (27:22). Kako su njegovi momci počeli Aleksandar Đorđević mogao je da bude presrećan ishodom prve četvrtine...

Međutim ponovo Virtus kasno pali. Ovoga puta dva i po minuta bez koša na startu druge deonice i Španci novom serijom 10:0 odlaze na velikih 37:22. Momci iz Bolonje igrali su večeras na mahove. Na momente je izgledalo kao da kalkulišu. Kada bi ubacili u petu stvari su dolazile na svoje mesto. Sredinom druge četvrtine ponovo je Virtus zaigrao kako ume i lako se vratio na prihvatljivih - 45:40. Nisu domaći imali rešenja za sjajnog Miloša Teodosića koji je pogađao iz svih pozicija. Upravo su se nakon njegove četvrte trojke Italijani vratili na minus pet.

Andora je na pauzu ipak otišla s lepom zalihom od osam poena - 52:44.

Virtus je nastavio po sistemu toplo-hladno i to će mu na kraju doći glave. Posle sjajne treće četvrtine u kojoj je preokrenuo na 69:66 posle furiozne završnice deonice (16:6 serija), ponovo spor ulazak u četvrtu i Španci rešavaju meč u svoju korist u prvih pet minuta ubacili čak 17 koševa, naspram Virtusovih pet. 

Aleksandar Đorđević u drugom poluvremenu uopšte nije koristio Miloša Teodosića. To ne treba toliko da čudi pošto je Virtus već obezbedio plasman u TOP fazu, a Teu posle niza sjajnih igara sigurno treba odmor. Frank Gejns i Džulijan Gembl jedno vreme su ga uspešno odmenjivali, međutim kad je bilo stani-pani - nisu bili na visini zadatka i poraz je bio neminovan. Gejns je meč završio sa 18 koševa, Gembl je dodao 14, a Stefan Marković šest.

Na drugoj strani blistao je bivši igrač Partizana Bandža Si. Sakupio je 17 poena i samo jednom promašio iz igre - 3/4 za tri, 4/4 za dva. Dejan Musli je promašio sve iz igre (0/6), ubacio samo tri penala, dok je Dejan Todorović sakupio pet poena.


EVROKUP - GRUPA A

Promiteas - Ulm 82:77
/Lipovij 16 - Obst 20/

Monako - Makabi Rišon 77:55
/Lakomb 19 - Sving 19/

Andora - Virtus 93:79
/Si 17 - Teodosić 19/

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara