Teo još nije precrtan! Milutinov preventivno odmarao, Lučić dobio udarac

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.19. | 22:14

Selektor o situaciji s povređenim kapitenom. Milutinov i Lučić će biti u stroju već od utorka

Pobeda nad Litvanijom zadovoljila je selektora Aleksandra Đorđevića, koji ne krije da je njegov tim protiv Litvanije u Kaunasu pružio mnogo bolje izdanje nego što je to bio slučaj pre dve večeri u Beogradu. 

Srbija je susret odigrala bez Nikole Milutinova, koga je selektor preventivno odmarao, dok je Vladimir Lučić preskočio igru zbog udarca koji je zadobio u Štark Areni, ali je takođe saopšteno da će obojica biti u stroju već od utorka, kada će Orlovi nastaviti pripreme za Svetski kup. 
"Bez obzira što je ovo bila pripremna utakmica, mislim da je veoma važno da smo pobedili. Pored toga, odigrali smo znatno bolje nego u Beogradu, ušli smo spremno od samog početka i polako ekipa dobija prepoznatljivu fizionomiju", rekao je Đorđević posle utakmice.

Izabrane vesti

Prokomentarisao je selektor i situaciju oko kapitena Miloša Teodosića.
"Još uvek nije precrtan sa spiska putnika. Povređen je i trenutno je u procesu rehabilitacije. Idemo dan po dan, nedelju po nedelju i videćemo da li može da putuje. Ako ne, biće to veliki gubitak za nas. On je trenutno u Bolonji, otišao je tamo na preglede i počinje sa terapijama".

Selektor je vrlo jasan - susret je ponovo bio nabijen energijom, snažnim duelima i brojnim faulovima... Ali i pored toga upisana je pobeda.
"Fizički veoma zahtevna utakmica i nije ličila na prijateljsku, što je za nas dobro u ovom trenutku. Dozvolili smo Litvancima mnogo ofanzivnih skokova i napravili neke 'naivne' faulove koji su im doneli slobodna bacanja. Na taj način se protivnik sve vreme vraćao u utakmicu, a u poslednjoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat. Posle tajm-auta smo uspeli da se saberemo, odigramo dobro, timski i dođemo do pobede".

Opet pravi kad je najbitnije! Bogdan „ispravio“ 2015, Beli najavio preokret, daj Jokiću loptu i budi miran

Ovog puta Đorđević može da kaže da je zadovoljan.
"Naša reprezentacija je posle mnogo vremena uspela da pobedi Litvance na njihovom terenu i to u fazi priprema u kojoj je njihov tim duže na okupu od našeg. Dobro smo odgovorili na njihovu fizičku igru. Pokazuje se, kao što sam već govorio, da samo kroz mnogo zajedničkih treninga i napornog rada možemo da dođemo do potrebne forme za Svetsko prvenstvo".

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara