(©AFP)
(©AFP)

Tejtum: Očekivali smo ubedljiviju pobedu; Halibarton: Nisu bolji od nas

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 10:48

Najbolji igrači Bostona i Indijane drugačije gledaju na prvu utakmicu finala Istoka koju su posle produžetka dobili Seltiksi

Teže nego što se očekivalo, Boston Seltiksi su poveli u finalu Istočne konferencije. Brejka protiv Indijane ih je spasio Džejlen Braun koji je trojkom na šest sekundi pre kraja doneo produžetak pa onda zajedno sa Tejtumom i Holidejem i važnu pobedu za vođstvo u seriji (133:128).

Iako su mnogi očekivali da domaćin bez previše znoja upiše trijumf, trenera najboljeg tima ligaškog dela Džoa Maculu nije iznenadio jak otpor ekipe iz Indijanapolisa

Izabrane vesti

"Utakmica nije bila nimalo drugačija od onoga što sam i očekivao. Dva tima na visokom nivou se takmiče za veliku priliku. Očekujem da sve utakmice u seriji budu takve, a biće ih još dosta. Nismo bili savršeni, ali smo uspeli da u ključnim trenucima zadržimo nivo mentalne čvrstine", rekao je Macula.

Druga utakmica na programu je u noći između četvrtka i petka (2.00), a najbolji igrač Seltiksa Džejson Tejtum koji je u početnoj pobedi učestvovao sa 36 poena i 12 skokova, zna kako treba pristupiti njoj.

"Ne smemo da se opuštamo. U sledećem meču će biti različite okolnosti. U prethodne dve runde smo prvu utakmicu uvek rešavali sa velikom razlikom pa smo možda očekivali nešto slično i ovog puta. Posle meča smo osećali da je bilo potrebno da odigramo bolje, ali svakako sam uzbuđen što ćemo na sledećem meču izaći sa stavom da zaštitimo bolje domaći teren nego što smo to činili u poslednje vreme."

Imaju za čime da žale u redovima gostujućeg tima. Propustili su veliku priliku za brejk koja je mogla da im donese značajnu prednost s obzirom da kod kuće nemaju poraz u plej-ofu (tri puta pobedili Milvoki i Njujork). Što se tiče Tajrisa Halibartona, kriviti za ispuštenu šansu mogu samo sebe.

"Ovaj poraz je na nama. Oni su sjajan defanzivni tim, imaju sjajne defanzivce u timu, ali nisu ekipa koja te primorava na mnogo izgubljenih lopti. Ali, osećao sam da je njihov pritisak na lopti jači nego naš. Znamo da možemo da igramo sa njima. Ono što obeshrabruje jeste što smo osećali kao da smo u poziciji da pobedimo, ali jednostavno nismo slavili. Igrali smo odlično 47 minuta, ali nismo izdržali 48 u istom intezitetu", jasan je Halibarton koji je odigrao fenomenalno upisavši dabl-dabl od 25 poena i deset asistencija.

Starteg Pejsersa, Rik Karlajl, nije klonuo duhom i pored teškog poraza.

"Mnogo stvari je otišlo u dobrom smeru za njih, a lošem za nas.Cele sezone ja naš borbeni poklič bio "nastavljamo da igramo bez obzira na sve". Dobro nas je služio zasada i nastavićemo da se borimo. Uradili smo toliko dobrih stvari u ovoj utakmici, ali se sve svelo na nekoliko grešaka u završnici. Ovo je plej-of NBA lige i moramo da učimo iz toga", naglasio je Karlajl.


tagovi

Indijana PejsersBoston SeltiksNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara