Broni Džejms (©AFP)
Broni Džejms (©AFP)

Tata, stižem! Lebronov sin u Lejkersima

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 00:26

Broni Džejms biran je kao 55. pik

Slučajnost ili ne, sin jednog od najboljih košarkaša svih vremena novi je član Los Anđeles Lejkersa. Broni Džejms gle čuda nije izabran sve dok red nije došao na drugu najtrofejniju franšizu, a onda je biran sa 55. pozicije drafta. Prvi put u istoriji NBA lige otac i sin igraće u istom trenutku u istom timu.

Lebronov sin ući će u NBA ligu 21 godinu nakon oca, a u Lejkerse stiže nakon sezone provedene na koledžu Ju Es Si (USC) na kom su ranije igrali Nikola Vučević, Demar Derouzen, O Džej Mejo, Tadž Gibson, David Blutental... Kako prenosi ESPN, Rič Pol, agent i starijeg i mlađeg Džejmsa, dao je ovogodišnjem draftu obrise vašarske atmosfere i"zamolio" određene neimenovane timove da ne draftuju Bronija dok red ne dođe na Lejkerse, inaće će ga poslati da igra australijsku ligu. Ishod dešavanja u finišu drafta ukazuje nam da je "ljubaznost" gospodina Pola urodila plodom.

Izabrane vesti

U fizičkom pogledu nije Broni nimalno nalik ocu, pošto je visok "samo" 186 centimetara i igra na poziciji plejmejkera. Broni je imao izuzetno stesnu godinu. Doživeo je srčani zastoj opasan po život dok je radio u kampusu u Južnoj Kaliforniji 24. jula prošle godine, ostavljajući svoju košarkašku budućnost nejasnom.

Pre zastoja srca, Broni je imao jaku sezonu u srednjoj školi i postao potencijalni izbor u prvom krugu. Zastoj srca, koji je bio posledica urođene srčane mane, zaustavio je njegov razvoj. Imao je operaciju, a onda dobio medicinsku dozvolu da odigra jednu sezonu na koledžu, gde je prosečno beležio 4,8 poena, 2,8 skokova i 2,1 asistenciju, uz šut od 36% iz igre i 26% za tri poena. Po stilu igre najčešće je upoređivan sa Džruom Holidejom, Lonzom Bolom i Dientonijem Meltonom.



tagovi

Los Anđeles LejkersBroni DžejmsLebron DžejmsNBA draft

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara