Dragan Tarlać (©MN Press)
Dragan Tarlać (©MN Press)

Tarlać zvanično imenovan za sportskog direktora Bajerna

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 12:26

Dojučerašnji direktor muške reprezentacije raskinuo saradnju sa KSS

Ono što je bilo poznato već nekoliko sedmica unazad, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu. Dragan Tarlać je napustio mesto direktora muške košarkaške reprezentacije i zvanično je predstavljen kao novi sportski direktor Bajerna iz Minhena.

Ugovor između KSS-a i Tarlaća je raskinut zaključno sa avgustom, a nekadašnji centar, a danas uvaženi funkcioner je dočekan u Minhenu od strane Marka Pešića, prvog operativca nemačkog evroligaša.

Izabrane vesti

"Zvanično želim dobrodošlicu Draganu u Minhen. Veoma smo srećni što je izabrao Bajern za mesto gde će nastaviti karijeru. Brzo smo shvatili da imamo sličan pristup. Odnos pun poverenja se brzo razvio i razgovori sa svih strana su bili veoma dobri”, poručio je Pešić.

Tarlać je sa svoje strane poručio da je čast biti deo jedno ovako velikog kluba kakav je Bajern.

“Kada mi je Marko objasnio viziju i ciljeve kluba, uz dolazak novog trenera i selidbu u SAP Garden – sve se poklopilo savršeno. Nisam morao ni da razmišljam da li ću ovo prihvatiti. Ovo je novi korak u mojoj karijeri, da radim za jednu od najboljih organizacija Evrolige. Zahvalan sam na svakom savetu i iskustvu koje je Danijele podelio sa mnom.”

Tarlać na mestu čoveka zaduženog za formiranje igračkog kadra zamenjuje Danijela Baiesija, a sada će posle Svetislava Pešića, imati priliku da usko sarađuje i sa njegovim sinom.

U KSS-u sada prestoje dani velikih promena pošto najpre treba da se izabere novi predsednik posle odlaska Predraga Danilovića, pa potom i da se imenuju novi ljudi na odgovorne funkcije. Jedna od njih je i ova koju je od 2021. imao Tarlać.


tagovi

KSSDragan TarlaćKK Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara