Tajron Lu (Foto: AFP)
Tajron Lu (Foto: AFP)

Tajron Lu uz Stiva Kera u stručnom štabu reprezentacije SAD

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 04:48

Nova uloga za trenera Los Anđeles Klipersa

Kako je i zvanično obelodanjeno, prvi trener Los Anđeles Klipersa Tajron Lu novi je član stručnog štaba košarkaške reprezentacije SAD i ulogu jednog od trojice asistenata Stiva Kera obavljaće do 2024. godine.

On će tako zameniti trenera Finiksa Montija Vilijamsa, koji zbog porodičnih obaveza nije mogao da se odazove pozivu državnog tima.

Izabrane vesti

"Počastvovan sam što ću predstavljati našu zemlju i pridružiti se sjajnoj grupi trenera. Oduvek je bio moj san da radim u reprezentaciji SAD, počastvovan sam i jedva čekam da krenem u ovaj novi izazov", rekao je Lu, koji se osim Keru pridružuje i treneru Majamija Eriku Spolstri i Gonzage Marku Fjuu u stručnom štabu reprezentacije.

Lu će uz državni tim biti tokom predstojećih trening kampova, pripremnih utakmica, kao i Svetskog prvenstva narednog leta i Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Trener Klipersa iza sebe ima tri NBA titule. Dve je osvojio kao igrač sa Los Anđeles Lejkersima (2000. i 2001), a kao trener je Klivlend Kavalirse vodio do trona 2016. godine.

"Uzbuđen sam što sam dobio priliku da pridružim Tajam već izvrsnom stručnom štabu. On je briljantan trener kojem se divim godinama. Njegovo iskustvo i stručnost će doneti važnu dinamiku našoj grupi, pred izazove koji slede. Srećno smo to ga imamo", rekao je prvi trener američke reprezentacije i šef struke Golden Stejt Voriorsa, devetostruki NBA šampion (pet puta kao igrač, četiri puta kao trener), Stiv Ker.

Tajron Lu samostalno predvodi Kliperse od 2020. godine, a već u prvoj sezoni je vodio tim do prvog konferencijskog finala.


tagovi

Tajron Lukošarkaška reprezentacija SAD

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara