Tajrik Džons (©Starsport)
Tajrik Džons (©Starsport)

Tajrik Džons definitivno Partizanov: Crno-beli imaju 12 igrača, traže se dvojka i četvorka

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 12:08

Američki centar i zvanično upisan u registar licenciranih igrača

Zna se već dvadesetak dana, samo je danas i definitivno potvrđeno, kad je već Partizan Mozzart Bet odlučio da pojačanja ne ozvaničava sve do početka priprema negde oko 20. avgusta. Ali iako nije zvanično – sigurno jeste. Tajrik Džons će naredne sezone igrati u crno-belom dresu beogradskog kluba.

Naime, američki centar i zvanično je upisan u registar licenciranih igrača Košarkaškog saveza Srbije čime je otklonjena i najmanja dilema oko budućeg angažmana 206 centimetara visokog Džonsa, koji je prošle sezone u dresu Anadolu Efesa u proseku ubacivao 7,2 poena uz 4,3 skoka po utakmici Evrolige.

Izabrane vesti

Podsetimo, pre no što je odlučio da medijski „istupi“ sa košarkaške pijace, Partizan Mozzart Bet je ozvaničio dolaske samo trojice igrača: Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikine.

Ali kako se posle razočaravajuće sezone sportski sektor rešio na potpuno rekonstrukciju tima za mnoge igrače se već zna da su dogovoreni.

Pored Džonsa, u toj grupi su i Sterling Braun, Karlik Džons, Arjan Lakić, Mario Nakić, Ajzea Majk, Isak Bonga i Brendon Dejvis. Što sa ovom trojicom pomenutih dovodi do brojke od 11 igrača. Na njih dodajmo i Balšu Koprivicu, može biti jedinog koji će “preživeti“ seču.

Prošlogodišnji kapiten Kevin Panter je već promovisan u Barseloni, Zek Ledej se vratio u milansku Olimpiju, Aleksa Avramović će za obeštećenje od 400.000 evra u moskovski CSKA, Alen Smailagić karijeru nastavlja u Žalgirisu, Danilo Anđušić je otišao u Dubai, Mateuš Ponitka i Džejlin Smit u Bahčašehir, Pi Džej Doužer u Minesotu, dok su ugovori istekli i Frenku Kaminskom, Džejmsu Naneliju, Urošu Trifunoviću, Ognjenu Jaramazu, izvesno je da u Beogradu neće ostati ni Bruno Kaboklo, mada je pitanje kako će se završiti njegov spor sa crno-belima.

Kako bilo, od jeseni jedna kompletno nova ekipa u rukama Željka Obradovića. Izgledalo bi to otprilike ovako...

Plejmejkeri: Frenke Nilikina, Karlik Džons

Bekovi: Ife Lundberg, Vanja Marinković, Arijan Lakić, Sterling Braun

Krila: Ajzea Majk, Isak Bonga, Mario Nakić

Centri: Tajrik Džons, Balša Koprivica, Brendon Dejvis.

Izvesno je da će u nastavku prelaznog roka, Partizan Mozzart Bet potražiti još barem dvojicu igrača, jednog na dvojci, jednog na četvorci...


tagovi

Tajrik DžounsKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara