©AFP
©AFP

Spektakl vredan podočnjaka: Luda završnica u paralisanoj Argentini, posle deceniju i po River i Boka se bore za titulu u poslednjem kolu

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.03.20. | 16:05

Maradona “protiv” svojih, Milioneri na gostovanju Tukumanu

Argentina je paralisana. Superliga se bliži kraju. I oprašta se poslednjim poglavljem visokog napona. Čista akcija. Uzbudljiva, intrigantna, dramatična, sa napetošću i snažnim emocijama. Dvojica najvećih argentinskih fudbalera igraju za titulu državnog prvaka. Jedan u Tukumanu. Drugi, u Buenos Ajresu.

Prvi put još od 2004. godine dva argentinska velikana River Plejt i Boka Juniors boriće se za šampionsku titulu u nacionalnom prvenstvu Argentine. Ipak, ne u međusobnom dvoboju, mada bi on mogao da se dogodi ukoliko se po podvlačenju crte desi da su bodovno poravnati. Milioneri bi da izbegnu majstoricu, Đenovljani joj se nadaju...

Izabrane vesti

Tim sa Monumentala u ciljnu ravninu ulazi sa bodom više u odnosu na večitog rivala, ali ga u poslednjem kolu očekuje teško gostovanje Atletiko Tukumanu, dok momci Migela Anhela Rusa ne bi trebalo da imaju težak zadatak na svom terenu protiv Himnazije.

River je u prethodnom kolu imao veliku priliku da otkloni sve dileme i osvoji šampionsku titulu, međutim, uprskao je. Već pripremljeno slavlje pokvarila im je Defensa Hustisija, ekipa koju sa klupe predvodi legendarni Ernan Krespo.

I pored “kiksa” arhi rivala, na Bombonjeri su svesni da ne zavisi sve od njih. Niz od pet uzastopnih pobeda uliva im optimizam pred finalnu rundu, u kojoj dočekuju Himnaziju, ali će svakako morati da osluškuju vesti iz Tukumana.

©AFP

Da bi mogla nečemu da se nada, Boka će kao domaćin morati da pobedi Himnaziju, koju trenira ni manje, ni više, već Dijego Armando Maradona. Legendarni El Pibe trenutno sa svojim timom zauzima 14. poziciju i sigurno ne bi imao ništa protiv da njegov tim teren Bombonjere napusti poražen, odnosno da Boka, u kojoj ima status božanstva, dođe do titule.

Oba tima imala su akcije tokom nedelje. I duga putovanja. Boka je igrala u Venecueli, ali bez svoje tri glavne zvezde Karlosa Teveza, Eduarda Salvija i Maura Zaratea, dok je River, s druge strane, gostovao u Ekvadoru i nije se dobro proveo sa timom sastavljenim od drugopozivaca i omladinaca.

A da bi spektakl bio potpun pobrinula se televizija Arena sport koja će na svom prvom i drugom programu direktno prenositi oba susreta. Mečevi se igraju u isto vreme, u noći između subote i nedelje, od 1 sat posle ponoći. Iz komentatorske kabine utakmicu sa Monumentala komentarisaće Sreten Rašković, vrsni poznavalac južnoameričkog fudbala.
Izvesno je da nas očekuje spektakl. Punih šesnaest godina se nije dogodilo da Boka i River odlučuju o šampionu u poslednjem kolu. Takođe, ne pamtim da se u istoriji dogodilo, kao u prethodnih šest godina da igraju ovoliko bitnih međusobnih duela koji odlučuju o raspodeli pehara. Mislim da su od 2014. čak sedam puta u direktnim mečevima rešavali ishode najvažnijih takmičenja u Južnoj Americi“, otkriva Sreten Rašković.

Argentinska Superliga ima dosta čudan sistem takmičenja. Liga ima 24 tima i igra se po jednokružnom bod sistemu koje odlučuje samo o prvaku.
Zanimljivo da će susreti odlučivati samo o šampionu. Nakon toga sledi Liga kup sa po dve divizije od 12 klubova. Dakle čeka nas još 11 kola koja treba da daju odgovor ko će u Kopa Libertadores, ko u Kopa Sudamerikanu, odnosno ko ispada iz lige”.

Pred noć odluke, Sreten koga je fudbalska javnost upamtila po veoma strastvenim prenosima fudbalskih i rukometnih utakmica, iznosi svoja očekivanja.
River jeste blagi favorit jer ima bod prednosti, ali to ne mora da bude presudno. Biće pod velikim pritiskom. Sa druge strane Boka Juniors je u seriji od pet vezanih trijumfa i bez obzira na ishod prvenstvene trke dolazak Maradone na Bombonjeru garantuje istinski spektakl. U svakom slučaju očekuje nas spektakl kakav samo Argentinci umeju da prirede“, zaključio je Sreten Rašković.

Spektakl vredan podočnjaka...

Foto©AFP


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara