Svetislav Pešić (©Reuters)
Svetislav Pešić (©Reuters)

Svetislav Pešić: Igramo protiv najbolje ekipe u istoriji reprezentativne košarke, ali ne plašimo se

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.24. | 15:01

“Ni ne pretimo, jer na to nemamo prava“, dodaje selektor Srbije

Nadali smo se da će to biti spektakl u finalu, ali promena sistema takmičenja učinila je da ćemo se sa američkim „drim-timom“ sastati već u polufinalu. I mada se mnogi možda neće saglasiti sa tim opisom selekcije SAD – jer samo je jedan pravi tim snova? – selektor Srbije Svetislav Pešić ponavlja: niko nikada nije imao ekipu kakvu danas na raspolaganju ima Stiv Ker.

Izabrane vesti

“Igramo protiv izuzetne ekipe. Najbolje u istoriji reprezentativne košarke. Po meni. Amerikanci više ne prezentuju samo taj izuzetan individualni kvalitet, oni su u međuvremenu porasli kao ekipa. Poštujemo to, ali poštujemo i nas. I ne plašimo se, želimo da igramo dobru utakmicu“, rekao je popularni Kari pred polufinale Olimpijskih igara.

To naravno ne znači da...

Ne pretimo nikome. Nemamo ni prava sada da pretimo, svesni smo sa kim igramo... To što smo mi među četiri najbolje ekipe je ogroman uspeh sam po sebi, ali rekli smo da smo došli ovde ne da damo sve od sebe, nego da damo sebe kako bismo došli do olimpijske medalje. Sutra je naravno prva šansa i ne želimo da je tek tako izgubimo“.

Zato i nešto drugačija priprema u odnosu na ranije mečeve.

Posle vrlo teške i uzbudljive utakmice sa Australijom u kojoj smo se ne samo fizički nego i mentalno istrošili, ostali smo u hotelu, dali igračima malo više prostora da se odmore. Dali smo puno posla našim trenerima i medicinskom stafu da probaju da ih vrate u prvobitno stanje, jer je protiv Australije stvarno bila ogromna potrošnja. Sutra ujutru imaćemo trening od 45 minuta do sat vremena i ulazimo sa puno samopouzdanja u utakmicu protiv Amerikanaca“.

Svi zdravi?

Nikola Jović je bolje, nadamo se da će sutra moći da trenira sa ekipom. Vanja Marinković je imao nekih problema posle utakmice, nije se osećao dobro. Danas je bolje, pitanje bi bilo da li bi on mogao da igramo danas. Ali pre 15 minuta me je obavestio da je dobro“. 


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara