Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Svet zanemeo pred MVP bravurama, Pešić i Tarlać razgovorali s Jokićem uz večeru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 15:47

“Takve stvari se usavršavaju na parketu“, kaže trener Denvera

Kao i praktično svaka Denverova pobeda i ona nad Oklahomom prošle večeri obilovala je minijaturama i bravurama Nikole Jokića. Gotovo sa svih strana na društvenim mrežama pojavljuje se snimak Jokićevog dodavanja iza glave kojim je podigao ceo košarkaški svet na noge, mada mu je potez upropastio Vil Barton jer nije pogodio zicer.

Dok je publika zanemala pred Jokićevim majstorijama, trener Majkl Meloun nema dilemu da su to upravo stvari koje razdvajaju prvog kandidata za MVP nagradu od svih igrača u NBA ligi.

Izabrane vesti

“Nikolinu veličinu i konstantnost nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo. To što on radi usavršavaju se svako veče na parketu, a to je ono što ga čini jedinstvenim, drugačijim od ostalih“, poručio je Meloun.

Jokić je utakmicu završio sa 35 poena na samo 15 uzetih šuteva i 13 pogodaka, osam asistencija i po dve ukradene lopte i blokade. Čak 60. dabl-dabl u sezoni! Pored neuspele asistencije za Bartona, u fokusu je bilo i njegovo dodavanje za trojku Montea Morisa kojim je rešena utakmica. Utakmicu je praktično otvorio novom “tačdaun“ asistenciju preko celog terena za Erona Gordona.

Srpski centar je standardno ostao skroman u izjavama posle utakmice...

“Morisova trojka rešila je utakmicu. Igra dobro cele sezone, jako je dobro što igra za nas“, poručio je as iz Sombora, dok je Meloun dodao:

“To dodavanje napravilo je preokret“.

Jokić je posle utakmice sa Denverom otkrio i da je imao razgovor sa selektorom Svetislavom Pešićem i direktorom reprezentacije Draganom Tarlaćem.

“Videli smo se. Bili smo na večeri, družili se. Bilo je sve kako treba. Kažu da smo bili dobri domaćini”.

Sada ostaje da vidimo da li su Pešić i Tarlać uspeli da izvuku od najboljeg igrača sveta nešto konkretnije po pitanju reprezentativnih planova za leto i jesen...



tagovi

Majkl MelounDenver NagetsNBA ligaNikola JokićDragan TarlaćSvetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara