""
""

Sve što niste znali o košarci na Kipru...

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.02.14. | 16:47

Filip Pajević prenosi utiske sa lica mesta

Filip Pajević je karijeru gradio u Strumici, Primorju, Jagodini i Borac MOZZART Sportu. Nedavno je parafirao ugovor sa klubom sa Kipra, Mapfri lajv, pa prenosi impresije sa lica mesta.
Klub je tek osnovan, novajlija je u ligi, ali gaji ambicije da bude u vrhu tabele. Osim mene, u ekipi su još dvojica igrača iz Srbije, plej Dejan Radulović i centar Marjan Tasić. Obojica su Beograđani, imaju bogato međunarodno iskustvo“, priča Pajević.

Do kad ste overili saradnju?
Dogovor je do kraja maja, uz opciju proužetka. Ove sezone liga je dosta jača, dosta je stranaca. Bez lažne skromnosti, nas trojica iz Srbije smo nosioci igre i među najboljim košarkašima lige. Nadamo se da ćemo produžiti saradnju na zadovoljstvo svih strana“.

Izabrane vesti

Ko finansira klubove?
Svi klubovi su privatni. Publika dolazi u velikom broju jer voli košarku. Mediji dobro pokrivaju košarkaška dešavanja. Nisam upućen u budžete ekipa, ali glavni tim je Bliski Istok, on je šampion. U klubovima ima dosta Amerikanaca“.

Kakva je razlika između grčkog i turskog dela Kipra?
Postoje stari i novi deo grada. Stari je u turskom stilu, sa tvrđavama, malim ulicama gde je puno radnji i tezgi. Stalno se nešto prodaje“, prenosi utiske sa Kipra Filip Pajević.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

(FOTO: Action images)


tagovi

Srbijafilip pajevićKiparkošarka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara