Foto: Evroliga
Foto: Evroliga

Sve bi bilo drugačije da je tu bio Boldvin

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 14:14

"On je naš najbolji igrač, sa njim se osećam opuštenije na terenu", rekao je Lorenco Braun nakon eliminacije u Evroligi

Dobro su se "pofajtali" košarkaši Makabija sa Panatinaikosom u pet utakmica četvrtfinala Evrolige, ali su na kraju morali da pruže ruku Atinjanima. Neizvesne završnice, mnogo spektakularnih poteza na parketu, ali i neka ne toliko lepa dešavanja van njega u kojem je pre svih briljirao vlasnik grčkog velikana Dimitris Janakopulos su "lajtmotivi" sjajne serije. Serije koja bi otišla na stranu izraelskog tima da je zdrav bio Vejd Boldvin. Barem tako tvrdi Lorenco Braun.

Brzonogi bek je u prvoj utakmici protiv Zelenih odigrao skoro 26 minuta, ali je u četvrtoj četvrtini zadobio povredu tetive koja ga je izbacila iz igre za naredne dve. Pokušao je da se vrati na teren za četvrti susret, ali je bio prisiljen da napusti igru ranije nakon što je ponovo pogoršao povredu.

Izabrane vesti

Bez Boldvina, velika pažnja pripala je Lorencu Braunu, koji je imao zadatak da bude glavni organizator igre tokom cele serije.

"Boli izgubiti nakon svega što smo prošli ove godine, boreći se sa svime sa čime smo morali da se borimo ove godine. Putovanja, selidba naših porodica... Pružili smo dobru borbu iako smo petu utakmicu igrali bez našeg najboljeg igrača. Sa Vejdom je druga priča. On ima 18 poena po meču, pet ili šest asistencija po utakmici. Osećam se opuštenije sa njim na parketu, nije cela pažnja na meni i to mi dozvoljava da radim neke druge stvari na parketu", objasnio je Braun posle eliminacije iz elitnog evropskog takmičenja.

Međutim, iako su završili ovogodišnju kampanju u Evropi, dobra vest za navijače Makabija je potvrda da vodeći trojac - Braun, Boldin i Bonzi Kolson ostaje deo tima i naredne sezone.

"Ne idemo nigde. Ovde smo da nastavimo da se borimo, da na kraju osvojimo titulu u Evroligi. Nadamo se da ćemo to uspeti sledeće godine," otkrio je Braun.


tagovi

EvroligaKK Makabi Tel AvivVejd Boldvin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara