Svaki koš kao da je gol, Zagorac promašio trojku za pobedu u Istanbulu

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.01.20. | 19:56

Darušafaka Partizanovim oružjem ubila crno-bele - 65:63

Darušafaka je večeras pobedila Partizan oružjem crno-belih. Dobrom odbranom. Zaključao je turski tim Partizanov napad, ekipa Andree Trinkijerija nije ličila na sebe, pravila je mnogo nesvojstvenih grešaka, pa je poraz bio neminovan. Za crno-bele je svaki koš bio poput gola. Ogromna muka za svaki poen - 65:63. Sada i Darušafaka i Partizan imaju skor 2-1. U sledećem kolu Darušafaka stiže u Beograd. Rade Zagorac je imao šansu da donese Partizanu pobedu, ali nije pogodio u poslednjem napadu. Nije stigla lopta do obruča...

Da je Partizan dobio večeras praktično bi otvorio vrata i četvrtfinala i prvog mesta u grupi, a ovako… Tek slede najvažniji obračuni. Crno-beli su osetili snažnu odbranu i nisu se snašli. Imaju nedelju dana da se spreme za obračun u Beogradu koji će morati da dobiju.

Izabrane vesti

Sve se lomilo u poslednjoj deonici, a nadu Partizanu dao je Pejdž trojkom, ali je Ozmizrak odgovorio trojkom. Partizan je previše mašio, nije birao prave šuteve, a i to što je odabrao je mašio. Zasluge za to idu naravno defanzivi domaće ekipe. Pejdž je u tim momentima dao jako bitnu trojku iz kontre i opet dao kakve-takve šanse svom timu, a na to se nadovezao i Zagorac. Partizan je dobio šansu za pobedu u poslednja dva minuta.Na minut do kraja Mekadu je dao dva slobodna bacanja i tako je Partizan došao na samo poen zaostatka. A Braun je pogodio sjajno za dva poena. Zagorac je vratio jednim penalom, Darušafaka je promašila, a onda je Zagorac promašio pobedu šutom za tri. Nije dobacio do obruča.

Sličan je to napad bio kao onaj Aleksandra Đorđevića 1992, ali Zagorac nije pogodio, istorija se nije ponovila. Najbolja stvar po crno-bele je što razlika nije velika. Moraće Partizan da preskoči dva poena razlike u Beogradu za nedelju dana.

Meč je počeo jako tvrdo sa obe strane, a Partizan je dao samo dva poena za četiri i po minuta igre. Jako su teško crno-beli dolazili do poena, a domaćin je uspevao da drži prednost u skoku što je bila izuzetno bitna statistička kolona za ovaj meč.

Posle tri slobodna bacanja Pejdža mogao je Partizan da bude i zadovoljan rezultatom od 10:7 posebno jer u prvoj deonici nije igrao na potrebnom nivou.

Šutevi Tomasa nisu ušli, na to se nadovezao i Pejdž sa dva promašaja, a Darušafaka je čvrstom odbranom uspevala da paralizuje napade crno-belih. Dovoljno je reći da je Partizan u prvoj četvrtini šutirao katastrofalnih 0/7 za tri poena! I posle 10 minuta gubio je samo sa tri poena razlike posle zakucavanja Mekadua.

Upravo je novajlija imao veliku energiju u drugoj deonici, ukradenom loptom, zakucavanjem, te blokadama doneo je ritam crno-belima, a na tom talasu stigla je i prva trojka iz ruku Zagorca za prvu prednost.

Mekadu je davao primer svima kako se igra odbrana, imao je dve ukradene lopte i dve bolade, ali nije baš imao društvo u dobroj igri. Partizan je na poluvreme otišao sa prednošću od dva poena - 32:30. Bilo je to verovatno najteže poluvreme Partizana ove sezone.

Svaki koš kao da je gol…

Nastavio je Mekadu da igra jako dobro i u nastavku, suštinski je na startu treće deonice sam nosio Partizan u napadu i pokazao je da će biti prilično pojačanje za crno-bele. Koliko god je on igrao dobro, sa druge strane je Berk Demir igrao utakmicu sezone.

Na sve to Darušafaka je pogodila neke teške šuteve, pre svih Braun, pa se u poslednju četvrtinu ušlo s rezultatom 48:43 za turski tim. Partizanu je bila potrebna brzina više u tom momentu od svega što je pokazao.

Na kraju nisu imali crno-beli trojku koja je nedostajala za pobedu.

EVROKUP: Darušafaka - Partizan 65:63 (15:12, 15:20, 18:11, 17:20)

Dvorana: Folksvagen Arena
Sudije: Lotermozer, Kovalski, Klivaz

DARUŠAFAKA: Ozmirzrak 7, Agva, Braun 11, Demir 13, Hamilton 3, Vejseloglu, Ozdemiroglu 6, Lamb 4, Džouns 12, Sav, Guler 6, Kolson 3

PARTIZAN: Volden, Zagorac 13, Pejdž 13, Gordić 6, Mekadu 13, Jaramaz 7, Veličković, Birčević 1, Janković 2, Tomas 4, Trifunović, Mozli 4

TOP 16 - 3. KOLO

GRUPA E

Utorak

Darušafaka - Partizan 65:63
/Demir 13 - Zagorac, Pejdž 13/

20.00: (3,50) Trento (16,0) Virtus Bolonja (1,35)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara