Surova osveta Zvezde, Primorska dala tri poena za četvrtinu i ostala na -26

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.19. | 21:45

Besprekorni Lorenco Braun u prvom poluvremenu vodio crveno-bele do pobede na otvaranju ABA lige

Pribojavali su se navijači Crvene zvezde duela sa Primorskom nakon prošlonedeljnog poraza od istog tima u Superkupu ABA lige. Ispostavilo se da razloga za bilo kakvu brigu apsolutno nema. Crveno-beli su od samog starta preuzeli kontrolu nad utakmicom i nisu dali slovenačkoj ekipi da diše. Razlika je rasla iz minuta u minut, a na kraju su Beograđani slavili rezultatom 90:64.

Ključnu razliku Zvezda je napravila u drugoj deonici, kada je Primorska bila katastrofalna na ofanzivnom planu. Slovenci su za deset minuta košarke ubacili svega tri poena i tako bukvalno podigli belu zastavicu. Sa vrlo lošom realizacijom nastavili su i na početku treće četvrtine.

Izabrane vesti

Najefikasniji košarkaš u redovima Crvene zvezde večeras je bio sjajni Lorenco Braun koji u prvom poluvremenu nije grešio iz igre, a odličan je bio i u nastavku utakmice. Prvi put je promašio tek iz osmog pokušaja, a do tada je već ubacio 16 poena. Na kraju je meč završio sa 18 poena na svom kontu.

Utakmica je krenula baš onako kako su u Zvezdi i priželjkivali. Serijom 6:0, Primorskoj je stavljeno do znanja da večeras u Beogradu neće biti tako lako ostvariti reprizu onoga učinjenog u Superkupu. Međutim, to nije poklebalo sastav iz Kopra koji se vrlo brzo rezultatski vratio u utakmicu, pa je Milan Tomić morao da trgne svoj tim izmenama.

I u tome je uspeo. Ušli su crveno-beli ponovo u odličan ritam, pogađali gotovo bez greške na završetku uvodnih deset minuta igre i već pred drugi kvartal stekli sasvim pristojnu prednost koja je u jednom trenutku bila dvocifrena. Međutim, trojkom Lazića ona je „istopljena“ na sedam poena – 28:21.

Potpuni brodolom Primorska je doživela u drugoj četvrtini. Zvezda je nastavila da „sipa“ iz svih pozicija, a sastav Jurice Golemca nije imao apsolutno nikakvo rešenje za odbranu koju je postavio Milan Tomić. Dvojka na startu deonice koju je postigao Lazić, te slobodno bacanje Herisa zbog tehničke greške klupi Zvezde su jedini poeni koje je slovenački sastav postigao u ovom delu igre. Zbog toga uopšte i ne čudi rezultat na poluvremenu – 45:24.

Agonija Primorske nastavila se i po povrtaku sa odmora. Kao da je začaran bio obruč kroz koji je bilo neophodno probaciti loptu za Slovence. Puna četiri minuta, tim iz Kopra nije postigao poene u ovoj deonici, a prednost Zvezde rasla je sve do rezultata 60:24. To je konačno bio alarm za Primorsku da se bar malo trgne i pokuša da bar koliko-toliko spusti razliku.

Probudili su se Lens Haris i Stefan Holt, koji su svojim poenima u jednom trenutku naterali Milana Tomića da zatraži minut odmora. Evidentno je bilo da se Zvezda malo opustila pred kraj treće četvrtine, ali je strateg Zvezde to sasekao na pravi način, pa je Primorska pred poslednjih deset minuta bila u minusu od 25 poena – 73:48.

Iako je meč već bio uveliko rešen, to nije sprečilo Crvenu zvezdu da sve do kraja odigra u visokom ritmu. Primorsku je od potpunog debakla čuvao Alen Hodžić, koji je poenima kako sa distance, tako i iz reketa, održavao razliku na nivou na kojoj se nalazila pred početak poslednjeg kvartala. Ipak, mnogo je tu bilo grešaka prilikom dodavanja i promašaja iz otvorenih pozicija, kako bi se bliže prišlo Crvenoj zvezdi. Rutinski su crveno-beli meč priveli kraju i slavili sasvim zasluženu pobedu.


CRVENA ZVEZDA – PRIMORSKA 90:64

Arena: Hala „Aleksandar Nikolić“, Beograd
Gledalaca: 600
Sudije: Igor Dragojević, Dragan Porobić, Gordan Terlević

CRVENA ZVEZDA: Braun D 8, Čović 2, Braun L 18, Perperoglu 5, Davidovac, Lazić 5, Faje 10, Beron 8, Dobrić 13, Gist 11, Dženkins 4, Odžo 6
PRIMORSKA: Holt 2, Haris 17, Čakarun, Barič 2, Kosi, Lazić 7, Marinković 4, Hodžić 10, Jagodić-Kuridža 7, Dimec 12, Šiško 3, Vončina


ABA LIGA - 1. KOLO

Petak

Mega Bemaks - Cedevita Olimpija 63:87
/Simonović 12 - Simonović 24/

Subota
Igokea - Partizan 73:75
/Von 22 - Jaramaz 13/

Cibona - Mornar 88:92
/Gibson 17 - Pulen 21/

Nedelja
Budućnost - Zadar 93:80
/Nikolić 14 - Alen 16/

Crvena zvezda - Primorska 90:64
/Braun L 18 - Haris 17/

Ponedeljak
18.00: (1,85) Krka (14,0) FMP (2,10)

Napomena: Kvote su podložne promenama

 

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA liga (KK Crvena zvezda)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara