Dejan Radonjić (Starsport)
Dejan Radonjić (Starsport)

Surova košarkaška lekcija Dejana Radonjića: Stotka Bahčešehira za +40 protiv Trenta

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.24. | 19:44

Ubedljiva pobeda turske ekipe za vrh tabele grupe A Evrokupa

Oporavila se ekipa Dejana Radonjića od bolnog poraza u gostima protiv Gran Kanarije, kada je Majk Tobi blokirao Mateušu Ponitka u poslednjem minutu, a Homsli bacanjima doneo trijumf domaćoj ekipi (66:63) u trećem kolu Evrokupa. Stigao je jak odgovor, tako što su kod kuće razbili italijansku ekipu Trento rezultatom 110:70. Tako su stigli do treće pobede iz četiri utakmice i u grupi A su na čelu zbog najbolje koš razlike, ispred Hapoela, Gran Kanarije i Ulma.

Veliki broj poena videli smo u prvoj četvrtini i raspoloženi Trento, koji je za dva poena promašio samo jedan šut, pogodivši ih 10. Trojke ih nisu išle kao domaćina, ali su ubacili 25 poena i domaćin je posle prvih 10 minuta imao samo poen prednosti. Druga slika viđena je u narednoj četvrtini, gde je Bahčešehir bio silovit.

Izabrane vesti

Postigli su 37 poena za 10 minuta. Igrali su dosta agresivnije i napadali su obruč više nego u prvoj deonici, što im je donelo 12 slobodnih bacanja i svih 12 su pogodili. Išao je i šut za tri poena i serijom od čak 16:2 domaćin odlazi na velikih +15. Prednost je samo rasla do kraja prvog poluvremena i na veliki odmor je turska ekipa otišla sa ogromnih +24.

Nisu spuštali nogu sa gasa igrači Dejana Radonjića i nastavili su da terorišu Trento sa svih strana. Prednost pred poslednjih 10 minuta otišla je na +28 i na kraju je samo bilo pitanje kojim će se rezultatom završiti ovaj meč, s obzirom da je Trentu i pred poslednju četvrtinu upisan treći poraz u Evrokupu.

Bahčešehir su do pobede predvodili Taj Odijase sa 24, Si Džej Masinburg sa 20 i Butej sa 12 poena, dok su po 10 postigli Marko Simonović i Tajler Kavano. U ekipi Trenta istakli su se Džordan Ford sa 16 i sa po 13 poena Entoni Lemb i Džordan Baje.



tagovi

Dejan RadonjićBahčešehirKK Trento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara