Sukob sa navijačima, pa policijom?! Ataman gurnut na zemlju, pozvani predsednik i ambasada

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 02:49

Stvari u hotelu izmakle kontroli…

Gori Berlin kao da je Istanbul! Invazija Fenerbahčeovih navijača. Dočekali su turski navijači, pretežno oni koji žive u Nemačkoj, svoje miljenike bakljadom. Zapalili su ulice glavnog grada i nagovestili kakvu će podršku imati klub sa Bosfora u polufinalu protiv Panatinaikosa. I izazvali incident. Došlo je do bliskog susreta sa Erginom Atamanom i sukoba prilikom ulaska delegacije Panatinakosa u hotel. Fizičkog nije bilo, samo verbalni u prvom delu večeri, ali zato jeste kasnije sa policijom. Uključilo se i ministarstvo spoljnih poslova, kao i ambasade Grčke i Turske.

Ergin Ataman je magnet za protivničke navijače. Najčešće zbog zapaljivih izjava i ponašanja. Što tokom utakmica, što posle njih. Našao se na udaru Fenerbahčeovih pristalica. Išao je ka ulazu hotela, ušao u raspravu sa navijačima, koji su počeli da ga vređaju. A, ni on im nije ostao dužan. Kao ni Matijas Lesor, koji je želeo da se obračuna, ali ga je zaustavio Kostas Adetokunbo.

Izabrane vesti

Krenimo redom…

Obezbeđenja i policajaca nije bilo previše, nisu u Berlinu baš računali da bi moglo da dođe do incidenta. Srećom, situacija sa navijačima nije eskalirala u meri u kojoj je moglo. Ergin Ataman je posle verbalnog konflikta ušao u hotel i počeo da urla.

“Gde je obezbeđenje? Gde je Evroliga? Ljudi su me napali! Kakva je ovo organizacija? Gde je obezbeđenje”, ponavljao je turski trener u holu.

Sa zakašnjenjem su stigle dodatne policijske snage sa kojima su rukovodioci Panatinaikosa imali duge razgovore. A, kako su stvari nastavile da se odvijaju, možda i bolje da nisu…

Tek tu je nastao haos. Jer, Ergin Ataman tvrdi da ga je jedan od policijskih službenika gurnuo na pod?! Zbog svega toga su u celu priču uključene više instance.

„Čekao sam lift sa svojom porodicom, polcajac me je gurnuo i onda sam završio na zemlji. Policija bi trebalo da nas štiti. Grubo me je odgurnuo. Postoje snimci i svedoci incidenta. Naš predsednik, ministar spoljnih poslova i naša ambasada u Berlinu su obavešteni o ovome“, rekao je Ergin Ataman.

Atmosfera je podgrejana pred polufinale. I nema sumnje da će pre no što počne utakmica između Fenerbahčea i Panatinaikosa imati koju Ergin Ataman da kaže.

Igranka je počela dva dana pre obračuna u dvorani. Neće ovo biti običan Fajnal-for Evrolige.



tagovi

EvroligaFajnal for EvroligeKK FenerbahčeKK PanatinaikosErgin Ataman

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara