©AFP
©AFP

Strah od pobede paralizovao Indijanu, Boston metlom do finala

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 04:41

Pejsersi bez poena tokom poslednja tri minuta što su gosti umeli da naplate i četvrtom pobedom (105:102) se plasiraju u finale

Košarkaši Indijane priuštili su svojoj publici dva vrlo traumatična iskustva u samo 48 sati, a strah od pobede Pejsersa surovo je naplatio Boston (105:102) i sa 4:0 se plasirao u finale NBA plej-ofa.

Samo dva dana posle utakmice u kojoj je Indijana ispustila plus pet i od vođstva 111:106 stigla do poraza rezultatom 111:114, domaćin je proživeo praktično identičan košmar, pa je pomračenje uma u trajanju od tri minuta platio četvrtim porazom u seriji i eliminacijom.

Izabrane vesti

Tokom prilično ujednačene borbe, viđeno je pregršt smena u vođstvu, a u kojoj meri je utakmica bila neizvesna oslikano je kroz podatak da razlika ni na trenutak nije bila dvocifrena. Uspevali su košarkaši Indijane da drže korak u odnosu na goste, čak su poslednja tri minuta dočekali uz četiri poena vođstva, ali su se potom još jednom uplašili pobede i paralizovano ispratili kako Boston od 98:102 ide do 105:102 i novog NBA finala.

Iako je svaki susret u seriji doneo pregršt neizvesnosti, gosti su na kraju uz metlu ispratili Indijanu i na ubedljiv način stigli do 23. finala u istoriji. Još jednom su ulogu lidera i glavnih ofanzivnih aduta poneli Džejlen Braun i Džejson Tejtum. Braun je utakmicu završio sa 29 poena, dok je Tejtum upisao tri manje, ali uz 13 skokova i osam asistencija, te je stao na samo dva proigravanja od tripl-dabla.

Kada je u pitanju učinak gostujućih košarkaša, Derik Vajt se dugo borio da pronađe šut, promašio je čak sedam pokušaja za tri poena, ali je skroman učinak sa distance ostao u senci trojke za pobedu.

Sa druge strane, najefikasniji u eliminisanom timu je bio Endrju Nembard sa 24 poena, a glavnu podršku je imao u Paskalu Sijakamu, koji je postigao pet manje. Ipak, upravo Kanađanin je poneo epitet tragičara u redovima Pejsersa s obzirom na to da je preuzeo odgovornost u poslednja tri napada svog tima i svaki okončao bez poena.

Bez povređenog Tajtisa Halibartona, Indijana nije imala snage niti hrabrosti da spotakne Boston koji će u finalu napasti 18. prsten. Rival Seltiksa na poslednjem koraku biće bolji iz duela Dalasa i Minesote, a Maveriksi trenutno vode 3:0 u seriji i već sutra imaju priliku da i oni uz popularnu metlu dođu do finala.



tagovi

NBA ligaBostonBoston SeltiksIndijana Pejsers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara