© AFP
© AFP

Stooooojačiiiić! Bomba sa zvukom sirene srušila Holandiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.24. | 10:30

Druga pobeda naše basket reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu

Od ovih momaka se očekuje medalja, neki su je već i unapred upisali, ali bask turnir je izuzetno neugodan i zahtevan. Videlo se to i po dosadašnjim rezultatima. Srbija je na veličanstven način pobedila Amere na samom startu, a onda smo dobili ozbiljan šamar od Kine, međutim ovi momci znaju šta rade i vratili su se na pobedničke staze i to na najspektakularniji način - dvojkom u poslednjoj sekundi. Heroj je Strahinja Stojačić koji je pogodio koš za pobedu iz nemoguće situacije za trijumf nad Holandijom 21:19.

Iako smo slavili, igrači nisu bili zadovoljni jer su morali na sa zvukom sirene da pobeđuju jer smo realno bolji od Holanđana, a umalo ponovo nisu izgubili zbog neverovatnog Vortija De Jonga koji je pogađao dvojke. Međutim, mi imamo Stojačića koji je i zvaničn najbolji basketaš sveta i neko ko se ne boji velikih trenutaka.

Izabrane vesti

Ova utakmica je definitivno bila puna takvih trenutaka - velikih.

Ko malo bolje prati ovaj sport, zna da Holanđani imaju Vortija De Jonga, nekada reprezentativca Holandije u košarci koji je znao da razbije i našu 5na5 reprezentaciju. Pamte se oni mečevi iz Niša, ali basket je neka druga priča. Tu sada nismo dopustili da nas Holanđani nadigraju na foru. De Jong jeste pogađao neke bitne dvojke poput one za izjednačenje na 14:14, a onda i na 17:17 na 65 sekundi pre kraja. Bilo je i 19:19.

Imala je Holandija napad za pobedu, ali smo uspeli da se odbrani. Ostalo je bilo samo četiri sekunde do kraja, ali za majstora kakav je Stojačić i to je bilo sasvim dovoljno.

U prvi mah je izgledalo da su Holanđani uspeli da ga zustave, ali Stojačić je pogodio za pobedu u padu preko dva igrača za najbolji potez u dosadašnjem turniru.

U ekipi Srbije Marko Branković postigao je devet poena, Mihailo Vasić pet, Dejan Majstorović četiri poena, a Stojačić je meč završio sa tri poena. U holandskom timu po osam poena postigli su Dimeo van der Horst i Vorti de Jong. Jan Dresen dodao je dva poena, a Arvin Slagter jedan poen.

To je druga pobeda srpskih basketaša na olimpijskom turniru. U prvom kolu Srbija je pobedila SAD, a u drugom je izgubila od Kine.

Srbija će u četvrtom kolu večeras od 22.35 igrati protiv Francuske.

Momci svaka čast! Idemo dalje!



tagovi

Basket 3x3Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara